Op zondag 7 april 2013 zullen Linde Nijland, Bert Ridderbos & Fred Piek te gast zijn bij het eerste Roots aan de Zaan concert in Serah Artisan in Zaandam.

-- Linde Nijland, Bert Ridderbos & Fred Piek --
Singer/songwriter LINDE NIJLAND maakte (samen met Annemarieke Coenders) lange tijd deel uit van het duo Ygdrassil, waarvan de muziek gekenmerkt werd door de harmonieuze samenzang en de vaak op Engelse folk gebaseerde, pure muziek. Ygdrassil bracht tussen 1995 en 2005 vijf albums uit en trad op op diverse podia in Nederland (o.a. Lowlands) en buiten de grenzen. Ten tijde van het laatste album (Easy Sunrise, 2005) was multi-instrumentalist BERT RIDDERBOS (ex-Törf) toegetreden tot Ygdrassil, dat uiteindelijk in 2007 uit elkaar viel.
Linde had al wat soloprojecten op haar naam staan, en ging (met Bert) verder met diverse projecten, waarbij een muzikale reis (over land, per Landrover!) naar het Himalaya-koninkrijk Bhutan een zeer in het oog springende was (geregistreerd op de CD/DVD A Musical Journey, 2011). Haar eerdere solo-album Linde Nijland Sings Sandy Denny (2003) bewoog de legendarische producer Joe Boyd ertoe haar te vragen om op een prestigieus concert in The Barbican, Londen, op te treden - samen met de klassieke 60s line-up van Fairport Convention (18 juli 2009).
Voor begin 2013 staat een nieuw album op stapel.

Veteraan FRED PIEK is een klinkende naam uit de Nederfolkscene. Eerst als lid van de legendarische Nederlandse folkrockgroep Fungus, met wie in 1974 de hit Kaap’ren Varen werd gescoord. Daarna richtte hij The Amazing Stroopwafels op, die nog steeds vertegenwoordigd zijn in de welbekende Top 2000 met de song Oude Maasweg. Later maakte hij nog deel uit van De Drie Heren (met Joost Belinfante en Friedrich Hlawatsch), en werkte hij samen met o.a. Levi Weemoedt, Lennaert Nijgh en Louis Debij.
Aldus Fred: “Nieuwe wegen inslaan blijft aantrekkelijk. Samenwerken met andere muzikanten inspirerend. Linde Nijland en haar begeleider Bert Ridderbos behoren tot de top van de Nederlandse folkwereld. Ik zocht contact met hen en sinds enige tijd werken we aan een programma met (vnl.) traditionele folk. Prachtige ballades en mooie liedjes, Engels, Iers,Schots, Amerikaans en Nederlands. Mooie harmonieën prachtig muzikaal omlijst. De pure Folk is helemaal terug”.

Op zondag 7 april 2013 te zien in Serah Artisan in Zaandam. Aanvang 15:00.
Toegang €15.00 (onder voorbehoud; max 17.50)
Reserveren: Koen Hottentot 075-6122094
www.rootsaandezaan.nl
e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook https://www.facebook.com/roots.aandezaan

Roots Aan De Zaan organiseert concerten in het bredere folk-roots-singer/songwriter-genre. In de tweede helft van 2013 zullen nog concerten volgen van onder meer Lucy Ward en Maartin Allcock & Huw Williams.