Op zondag 13 januari vindt in een Utrechtse huiskamer een dubbel-optreden plaats met 2 talentvolle artiesten van Zeeuwse bodem: Elly Kellner en Saint Helena Dove. Elly Kellner
De Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter Elly Kellner verwelkomt in haar solo werk alle emoties als gasten in haar herberg; ze hebben allemaal recht op hun eigen plekje bij het brandend haardvuur. Eigenzinnig als ze kan zijn, speelt Elly vaak op een 4-string gitaar. Met unieke stemmingen zorgt dit voor de typische 'Elly Kellner Sound'.

Naast haar solo werk is deze 'songstress' o.a. samen te horen met de bevlogen Canadese singer-songwriter Shannon Lyon. Ook is Elly zangeres/gitarist bij Matthews Southern Comfort. Deze legendarische band van Iain Matthews had in de sixties een wereldhit met het door Joni Mitchell geschreven Woodstock.

Ze heeft recent het prachtige album Successfool uitgebracht dat ook na dit optreden verkrijgbaar zal zijn.

Meer info Elly Kellner: www.ellykellner.com

Saint Helena Dove
De duif van het atol Sint Helena, ofwel de Dysmoropelia dekarchiskos, was een vogeltje dat niet vliegen kon. Een kwetsbaar wezentje dat leefde op de rotsen van dit eiland in de stille oceaan. Het diertje is uitgestorven. Laat ons hopen dat Saint Helena Dove voorlopig nog niet uitsterft. Dan kan ze ons nog heel lang van mooie muziek voorzien!

De eerste EP van de Goese Janine van Osta, die schuil gaat achter Saint Helena Dove is een pareltje geworden. Het geheel telt slechts vier tracks die onder de vleugels van Jan Minnaard (Jay Minor/Wolf in Loveland) zijn opgenomen. Met Minnaard vormde ze eerder The Early Birds. De Zuid-Bevelandse singer-songwriter brengt fragiele, maar zeer sterke songs. Haar heldere stemgeluid is fijn en zuiver en is door Minnaard goed in de schijnwerpers gezet.' (3voor12).

Er zijn vergelijkingen met de Amerikaanse groep Over The Rhine, Suffjan Stevens, Joni Mitchell, Tracey Chapman.

Zondag 13 januari 2013, Elly Kellner en Saint Helena Dove
Het optreden vindt plaats in een huiskamer in de Utrechtse Binnenstad en begint om 15.00 uur (tot rond 17.00 uur). De kosten bedragen € 10,- (inclusief biologische koffie en thee). Je kunt reserveren via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld je naam, telefoonnummer en met hoeveel personen je komt (+ de namen van de andere bezoekers). Na aanmelding krijg je per mail de definitieve locatie / route.

Op Schoot Concerten programmeert kwaliteitsmuziek in Utrechtse huiskamers.
Genre: singer-songwriter / folk / indie / americana / acoustisch.
In alle kleinschaligheid kan je genieten van een aantal mooie muzikale middagen in een intieme en sfeervolle luistersetting.

Voor de rest van het programma en meer informatie zie: www.opschootconcerten.nl