Op maandag 28 januari staat Clannad in De Oosterpoort in Groningen. Het is het enige optreden van de groep in Nederland en Folkforum mag 1 set van 2 vrijkaarten weggeven.

Clannad stond aan de wieg van de Keltische/New Age/Ierse folkmuziek en is een van de grootste namen in dit genre. Het is geen wonder dat Celtic music in haar begindagen ‘Clannad Music’ werd genoemd.

Clannad werd in 1970 opgericht door de familie Brennan. Een beroemd ex-lid is Eithne Brennan, die later wereldberoemd werd als Enya. De band beleefde haar doorbraak in 1983 met ‘Theme from Harry’s Game’. Clannad creëerde muziek voor o.a. de populaire tv-serie ‘Robin of Sherwood’  en verkocht ruim 15 miljoen albums. Het dertiende studioalbum ‘Landmarks’ won een Grammy voor ‘Best New Age Album’ in 1999.

Na dit album verschenen er geen nieuwe studioalbums meer en trad de band weinig op. Nu zijn er echter de live cd en dvd Christ Church Cathedral en gaat Clannad weer op tour. Grijp dus uw kans om deze legendarische band live te zien in De Oosterpoort.
Clannad
Support: Seth Lakeman
Seth Lakeman is een gevierd folk singer-songwriter. Hij staat bekend als ‘virtuoso fiddler’, wat betekent dat hij ongeveer elke stijl kan spelen op zijn viool. Onlangs verscheen alweer zijn zesde album, ‘Tales from the Barrel House’. Voor dit album heeft Seth alle nummers zelf geschreven, ingespeeld, geproduceerd en gemixt. Op het nieuwe album zijn zowel voet-stampende meezingers als goed doordachte ballads te vinden.

Maandag 28 januari 2013, Clannad in de Grote Zaal van De Oosterpoort in Groningen.
Aanvang: 20:30 uur, tickets €39,- (excl. servicekosten).
Info en kaarten bestellen: www.de-oosterpoort.nl

Vrijkaarten
Folkforum mag 1 set van 2 vrijkaarten weggeven voor dit optreden, wil jij kans maken stuur dan vóór woensdag 23 januari een mail met je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht.

De belangstelling voor de vrijkaartenactie was overweldigend: 129 Clannadfans hebben meegedaan. Niet iedereen spelde de naam van zijn of haar favoriete band helemaal goed en sommigen vergaten de gevraagde gegevens mee te sturen, maar dat mag de pret niet drukken. De winnaar heeft inmiddels bericht gehad.