Karin Pronk organiseert al enige tijd huiskamerconcerten bij haar thuis in Den Haag. Op vrijdag 22 februari is Ailie Robertson te gast, later volgen nog o.a. Sarah McQuaid en Stephen Quigg & Nick Keir.

Vele folkartiesten passeerden reeds de revue bij Folk In the Lounge. Dit alles in de intieme sfeer van een gewone huiskamer, met enthousiast publiek en altijd de gelegenheid om na afloop een meet&greet te hebben met de muzikanten en mee te spelen/zingen bij de sessie na afloop van het optreden.

Dit seizoen staan nog de volgende data op de agenda:

Vrijdag 22 Februari 2013 Ailie Robertson, harpiste uit Edinburgh
Woensdag 13 Maart 2013 Sarah McQuaid
Zaterdag 30 Maart 2013 Stephen Quigg & Nick Keir (voorheen van de McCalmans)
Zaterdag 6 April 2013 Maarten Willems (ned. singer/songwriter & dichter) o.b.v. Frenk van Meeteren (voormalig Kings Galliard)
Zaterdag 20 April 2013 Kirsty McGee, supportact Finvarra.
Vrijdag 3 Mei 2013 Miriam Erasmus (begon ooit als Miriam Backhouse), supportact Edie Carey.
Vrijdag 31 Mei 2013 Kyle Carey, Gaelic from America
Zaterdag 22 Juni 2013 Summerfolk 5, met Pilgrims Way

Maart zal een heel bijzondere maand worden in de lounge met allereerst op 13 maart: Sarah McQuaid. Het is door haar dat Karin Pronk startte met haar huisconcerten en het is fantastisch dat Sarah nog steeds de weg naar die huiskamer weet terug te vinden. Sarah McQuaid is een rijzende ster, met een stem die nogal eens omschreven wordt als een kruising van “malt whiskey, gesmolten chocolade en honing opgelost in wijn”. Ze heeft de gave om haar publiek te boeien en te verleiden, niet alleen met haar prachtige stemgeluid, maar ook met haar uitmuntend gitaarspel. Sarah’s muziek is moeilijk in een hokje te plaatsen. Ze heeft een stijl die vele genre’s omvat, en ze brengt dan ook een zeer aangename mix van zowel eigen materiaal als ook haar eigen interpretaties van traditionals uit verschillende landen, culturen en tijdperken.
Sarah’s derde solo-album, The Plum Tree and the Rose, heeft in de internationale pers zeer positieve kritieken ontvangen. Ook in Nederland en Belgie bleef dit prachtige album niet onopgemerkt:
“Benevelt op alle onderdelen de zinnen.” (Koos Gijsman, Heaven Magazine)
“Elk nummer op dit wonderschone album rechtvaardigt het gebruik van superlatieven.” (Martin Overheul, Johnny’s Garden)
“Een betoverende plaat.” (Mirjam Adriaans, FolkForum)
“Dit is muziek met diepgang — voor de verfijnde liefhebber het neusje van de zalm.” (Johan Schoenmakers, Alt Country Forum)
Sarah is tevens de auteur van het Ierse DADGAD Guitar Book, wat door The Irish Times omschreven wordt als een godsgeschenk voor ambitieuze traditionele gitaristen, en ze heeft wereldwijd vele workshops verzorgd over de DADGAD stemming van de gitaar, op zowel festivals als concertlokaties.....(tekst Math Heijen)

Op 31 maart is het de beurt aan Stephen Quigg, een muzikant van de voormalige McCalmans band. Indien haalbaar samen met Nick Keir, een andere grote naam van de McCalmans band. Hij keert dit jaar terug in de lounge en zal wederom de sferen doen omslaan, alsof het publiek zich in Schotland bevindt. Mooie traditionals, pure Scottish, humoristisch aan elkaar gepraat met veel sing along momenten.

Info&booking. bel Karin: 0703296864 of kijk op: www.folkintheloungeatKarins.nl.