Op 1 maart in Zutphen en op 3 maart in Amersfoort: Tcha Tcha Nadara, een samenwerking tussen de Nadara Gipsy Wedding Band en Tcha Limberger's Kalotaszeg Trio.

Tcha Tcha Nadara: spectaculaire wereldmuziek uit Transsylvanië
Tcha Tcha Nadara is een enerverende, afwisselende en kleurrijke show van twee van de beste zigeunerorkesten van Transsylvanië: de NADARA GIPSY WEDDING BAND en TCHA LIMBERGER'S KALOTASZEG TRIO. Deze twee bands verenigen in zich het beste wat Transsylvanië op muzikaal gebied te bieden heeft: Hongaarse melancholie, zigeunse onstuimigheid, heftige emoties, grenzeloze feestmuziek en virtuoze improvisaties.

Melodieën van Hongaren en Roma wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Eeuwenlang samenleven van deze beide etnische minderheden in Transsylvanië heeft interessante kruisbestuivingen opgeleverd. Cross-overs binnen één provincie dus. Bespiegelende en hartverscheurende klaagliederen worden afgewisseld met enerverende dansmuziek.

Tcha Tcha Nadara is het resultaat van een vruchtbare ontmoeting van internationale allure: de Française Alexandra Beaujard (zang en accordeon) bracht de beste Roemeense zigeunermuzikanten van Transsylvanië bij elkaar. De Belgische sinto Tcha Limberger (viool en zang) treedt in de voetsporen van zijn leermeester Neti Fódor en heeft daarmee het traditioneel-Hongaarse Kalotaszeg Trio voor de ondergang behoed.

Meerdere keren kruisten de wegen van Alexandra en Tcha elkaar bij toeval. En elke keer leidde dat tot onvoorbereide doch langdurige jamsessies, waarbij de overige leden van beide ensembles zich niet onbetuigd lieten. Dank zij hun verschillende achtergronden dagen ze elkaar uit en vuren ze elkaar aan tot ongebruikelijke exercities in de zigeunermuziek. Beide bands tuimelen over elkaar heen in hun ongekende improvisatiedrift.

Dit zijn de speeldata. Het wordt dringend aanbevolen om plaatsen te reserveren:
vrijdag 1 maart 2013, 20:00 u
HANZEHOF, Coehoornsingel 1, Zutphen
Reserveren: www.hanzehof.nl of tel. 0575-512013

zondag 3 maart 2013, 16:00 u
THEATER DE LIEVE VROUW, Lieve Vrouwestraat 13, Amersfoort
Reserveren: www.lievevrouw.nl of tel. 033-4226555

Meer informatie, video en audio is te vinden op: http://www.speelman.nl/ensemble/TchaTchaNadara.