Op 15, 16 en 17 februari treedt Maalstroom op met Jo Freya. In Brugge (B) spelen ze ten bal, daarna zijn er concerten in Nieuw en St. Joosland en in Castricum.

Vanaf seizoen 2009-2010 speelt Maalstroom met Jo Freya onder de titel Maalstroom meets Jo Freya, een prachtige samenwerking met deze Engelse folkdiva. De samenwerking heeft inmiddels geresulteerd in de cd Meet. Maalstroom en Jo Freya hebben dan al flink wat optredens achter de rug en een première op Folkwoods 2009 dat in De Volkskrant lovend besproken wordt: “Prachtig gearrangeerde en sprankelend vertolkte composities voor rietblazers (klarinet en sax) viool, gitaar en percussie. Met dit overwegend eigen werk wordt nieuw gebied ontgonnen in de grensstreek tussen folk, jazz en klassiek.” De samenwerking wordt voortgezet. Ook blijft Maalstroom als kwartet spelen en begint, naast regelmatig spelen in Engeland, voet aan de grond te krijgen in Duitsland.

“Het gemeenschappelijk compositorisch labeur levert met Meet een heel frisse en originele aanpak. Het resultaat van deze samenwerking stijgt dan ook sterk uit boven de middelmaat. Snaren en percussie vormen hier een zich nimmer opdringende fundering waarop de blazers, de viool en desgevallen ook de zang zich met succes weten te enten, om vervolgens heerlijke sappige vruchten te laten rijpen.” folkroddels.be.

Paul Pallesen, gitaar & bouzouki, achtergrond zang;
Gilles Rullmann, viool, zang;
Michel Duijves, klarinet & basklarinet;
Job Cornelissen, percussie en zang;
Jo Freya, saxen, klarinet, whistles en zang.

Optredens Maalstroom & Jo Freya februari 2013:
15 februari Zaal Rustenhove, Brugge (BEL) 22.00 Bal!
16 februari Theater De Wegwijzer, Nieuw en St Joosland
17 februari Toonbeeld, Castricum, 11.30h

Zie ook: http://www.maalstroom.net