Het optreden dat Blue Dew op vrijdag 22 februari zou spelen in Theater De Kappen in Haaksbergen is wegens omstandigheden verplaatst naar zaterdag 30 november 2013.

Blue Dew heeft de afgelopen jaren diverse theatervoorstellingen gemaakt, zoals het succesvolle The Long Journey Home, over de emigratie van de Ieren, en Little Whisky Child, een voorstelling waarin een speelfilm wordt gecombineerd met livemuziek en een verhaal. Deze voorstelling is vrijdag 22 februari te zien in Theater De Kappen in Haaksbergen, aanvang 20.00 uur.

In Little Whisky Child worden muziek, een negentig minuten durende speelfilm en een verhaal met elkaar verweven. Het verhaal, de muziek en de beelden zijn allemaal van Blue Dew zelf. Een indruk ervan is te zien op www.youtube.com, en dan zoeken op Little Whisky Child. Het verhaal speelt in? 1923, ten tijde van de grote Amerikaanse drooglegging, toen er in de Verenigde Staten officieel geen druppel sterke drank te krijgen was. Het was de tijd waarin vele oude, jarenlang gerijpte voorraden whisky werden vernietigd en de dranksmokkel ongekende vormen aannam. Overal werd clandestien gestookt en zelfs kinderen verdienden dagelijks enkele dollars met het verkopen van illegaal gestookte drank. Killarney in Noord-Ontario, bij Georgain Bay, nabij de Canadees-Amerikaanse grens, is een ideaal uitgangspunt voor dranksmokkel. Drie broers, opgegroeid in het westen van Ierland, met de goede herinnering aan het moment dat hun vader 's avonds zijn zelfgestookte whisky op tafel zette, zijn naar Amerika gekomen om dik geld te verdienen aan de drooglegging. Hun ouders vonden het een goed plan. Alles wat verkocht kon worden, werd verkocht en na een groot afscheidsfeest waren de broers vertrokken, met goede moed, een zak met geld en de recepten van hun vader. ?Blue Dew wil met de voorstelling een verhaal neerzetten over liefde, verdriet, veel drank, een vrouw en een kind. Maar bovenal over vriendschap.

Blue Dew

Zaterdag 30 november 2013, Blue Dew in Theater De Kappen in Haaksbergen
Kaarten à € 19,- zijn maandag, woensdag en donderdag van 10.00 tot 12.30 uur te koop aan de kassa van het theater of telefonisch via 053-5730250. Kaarten kopen kan ook vanaf één uur voorafgaand aan de voorstelling, eveneens voor andere voorstellingen. Bestellen kan ook via www.dekappen.nl.

Zie ook: www.bluedew.nl.