In maart zullen Josienne Clarke & Ben Walker Nederland en Duitsland aandoen voor een tour van 11 concerten, onder meer in Eindhoven, Nijmegen, Bergen op Zoom, Wahlwiller en Oldenzaal.

Degenen die de britse folk revival een beetje gevolgd hebben, zullen misschien wel hier of daar gehoord hebben van Josienne Clarke en Ben Walker. Ze kregen het afgelopen jaar redelijk wat aandacht, onder andere door de prestigieuze Isambard Award te winnen. Daarenboven werd Josienne door FATEA-Magazine in Groot Brittanie uitgeroepen tot beste folk zangeres van het Jaar 2012, waarbij ze Karine Polwart en Martha Tilston achter zich wist te laten.

Haar debuutalbum uit 2010, One Light Is Gone, bracht menig recensent ertoe haar stem en stijl te vergelijken met grootheden als Sandy Denny en June Tabor.  Ben Walkers gitaarspel is op dit prachtige album nadrukkelijk aanwezig. Beinvloed door grootheden als Bert Jansch, Pierre Bensusan en Richard Thompson, bespeelt  Ben de gitaar in finger-picking style. Maar niet alleen zijn spel op de akoestische gitaar en mandoline zijn een prachtige toevoeging  aan Josienne’s kristalheldere stem. Ook de productie en de arrangementen van Ben tillen Josienne’s eerlijke en originele songs naar een nog hoger niveau.

Beide zijn overigens klassiek geschoold, en vanaf Josiennes debuutalbum vormen ze onafscheidelijk een kreatief duo. In 2011 brachten ze samen een album van traditionele folksongs - The Seas are Deep - uit, gevolgd door een EP - Homemade Heartache - in 2012.

Ze hebben opgetreden naast grote muzikanten als Martin Simpson,  Ric Sanders van Fairport Convention, Jim Moray, Sam Carter, Steve Tilston, Blair Dunlop, Emily Portman, Mary Hampton en Emily Barker. Hun muziek kreeg air-time op de BBC Radio (Mike Harding en Genevieve Tudor) en anderen.

Een live optreden van Ben en Josienne is echt iets bijzonders. Ze hebben de gave om de meest drukke en rumoerige ruimtes stil te krijgen. Josienne ziet er heel jeugdig en nogal fragiel uit tot ze haar mond opent om te zingen. Dan verrast ze vrijwel iedereen met haar geweldig krachtige en zuivere stem, expressieve performance en genuanceerde, volwassen teksten. Ben doet simpelweg dingen op zijn gitaar, die niemand anders zou kunnen.

In 2013 is de release gepland van een nieuw album, een mix van traditionele en originele folksongs. In maart zullen Ben en Josienne Nederland en Duitsland aandoen voor een tour van 11 concerten.

Tourdata: