Twee jonge en zeer getalenteerde muzikanten, Charlotte Gunn en Pàdruig Morrison, komen speciaal uit Schotland overvliegen om Ogham te versterken op hun concert op 6 april in de Concertzaal Tilburg.

Charlotte Gunn deed al in 2011 in de Concertzaal met Ogham mee en won toen de harten van het publiek door haar ongedwongen optreden en virtuoze vioolspel. Charlotte studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland, waar ze in 2012 de Junior Traditional Music Award won. Ze is nu leerling van the National Centre of Excellence in Traditional Music in Plockton. Charlotte heeft al verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen. Vorig jaar deed ze mee aan de wereldberoemde Celtic Connections in Glasgow.

Pàdruig Morrison speelt de accordeon, de trekzak oftewel the box. Hij is geboren op Uist, een van de Hebriden; dat zijn de eilanden ten westen van Schotland en spreekt nog Gaelic, de oude Keltische taal. Pàdruig studeert aan St Mary’s Music School in Edinburgh. Hij heeft zelf veel nummers geschreven, won vele prijzen voor zijn sublieme spel en heeft samen met Charlotte onlangs nog opgetreden in de Royal Albert Hall in Londen.

Ogham heeft in Schotland diverse keren met Charlotte en Pàdruig op het podium gestaan, in oktober nog in de Queen’s Hall in Edinburgh. Net als toen zal het ook in de Concertzaal weer genieten worden!

 

Zaterdag 6 april 2013, Charlotte Gunn, Pàdruig Morrison, Ogham in de Concertzaal Tilburg.
Aanvang 20:30 uur, entree vanaf €11,50. Meer info + reserveren: www.theaterstilburg.nl.