Op zaterdag 2 maart geeft Blauwgras voor het eerst een optreden in Amsterdam, en dat gaat gebeuren in CC Muziekcafé.

Blauwgras staat te trappelen om een sfeervol en vrolijk concert te geven in Amsterdam. Dit gebeurt aanstaande zaterdagavond 2 maart 2013 in CC Muziekcafé aan de Rustenburgstraat 384 in de Amsterdamse Pijp. Het concert is onderdeel van de Samen Douchen Tour van de band, die spitse Nederlandse teksten brengt op bluegrass- en countrytraditonals. Meer hierover staat op de website www.blauwgras.net.

Première Bijlmerbajes Blues
Het nummer Bijlmerbajes Blues gaat zijn Amsterdamse première beleven. Het is een bewerking van Folsom Prison Blues van Johnny Cash. Zanger Ad van den Kieboom vertelt: “Dit concert wordt een feestje. Het leuke is dat we altijd vlakbij ons publiek staan, en verwachten dat het publiek ook met ons meedoet. En dat lukt altijd,” stelt de zanger. Blauwgras speelt zaterdag de liedjes van de CD Samen Douchen en put verder uit zijn brede repertoire met bewerkingen van nummers van bijvoorbeeld Emmylou Harris, Steve Earle, Bill Monroe, Amy MacDonald en Mumford & Sons.

Virtuositeit
“We komen zelf uit het zuiden, en maken pakkende en vrolijke teksten op de mooiste liedjes uit de zuidelijke muziekcultuur van de Verenigde Staten,” verklaart zanger Ad van den Kieboom. “De naam Blauwgras verwijst naar de bluegrass, waarin snelle en meer gevoelige liedjes elkaar afwisselen en er veel virtuositeit van de muzikanten wordt gevraagd,” stelt hij. De band speelt in een traditionele bluegrassbezetting van uitsluitend snaren en stemmen, en bestaat uit Ad van den Kieboom (zang), Renske Velthuis (viool), Bert Palinckx (bas), Marco Ludemann (mandoline), Rob Lint (banjo) en Thomas Heesters (gitaar). De muzikanten wonen in Breda en Tilburg.

CC Muziekcafé
CC Muziekcafé is een muziekcafé dat zich specifiek richt op livebands. Het bevindt zich aan de Rustenburgstraat 384 in Amsterdam. Het concert begint om 20.30 uur.

Blauwgras, foto Ronald Rietman