Op vrijdag 12 april in The Shelter te Veenendaal en zaterdag 13 april bij RASA in Utrecht: opzwepende zigeunermuziek van de Hongaarse poesta met een optreden van Parno Graszt.

 

‘There’s no business like show business’, is de titel van een bekend Broadway-lied. Voor veel zigeunergroepen is er echter geen betere business dan ‘family business’. Van kleins af aan spelen de muzikanten, vaak familieleden, met elkaar samen. Een ongekende virtuositeit en naadloos samenspel zijn het logische gevolg. De familie Oláh vormt het levendige hart van Parno Graszt, één van de meest opwindende groepen van het Hongaarse platteland. De naam betekent letterlijk ‘wit paard’, een dier dat bij de Hongaarse zigeuners een symbool is van onafhankelijkheid en vrijheid. Een welgekozen naam, die doorklinkt in de vrijgevochten muziek van de groep. Zo weten de twee drummers met minimale middelen (melkbussen, lepels) een swingend ritme neer te leggen. Het tekent de inventiviteit van Parno Graszt.
Parno Graszt, foto Yonas Media
Vrijdag 12 april 2013, Parno Graszt, Opzwepende zigeunermuziek van de Hongaarse poesta
Om 19.15 uur gaat The Shelter (hoek Industrielaan / Laan der Techniek) te Veenendaal open. Op het podium staat, om 19.45 uur, eerst Roman Krok, een jonge talentvolle saxofonist. Het concert van Parno Graszt begint om 20.30 uur.
Kaarten voor dit concert kosten € 25,- per stuk, inclusief voorprogramma en twee consumpties 
Info en/of reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 06-16122409

Zaterdag 13 april 2013, Parno Graszt, Opzwepende zigeunermuziek van de Hongaarse poesta
Aanvang  21:00
Vvk € 16,00 / deur € 18,-
Met RASA-pas € 9,60 / € 11,60
RASA Muziek & Dans
Pauwstraat 13a, 3512TG Utrecht
www.rasa.nl