Op maandag 1 april vindt er in Mr. Frits (Eindhoven) het Townesfest plaats. Een avond lang zullen verschillende artiesten een ode brengen aan de countrylegende Townes Van Zandt. Vanaf 20.00 zal er een uitgebreid programma beginnen met meer dan alleen muziek.

Townes Van Zandt wordt veelal gezien als de minst succesvolle countryzanger van zijn tijd. Door zijn collega’s echter is nooit onder stoelen of banken geschoven dat Townes een ongeëvenaard talent was. Steve Earle noemde Van Zandt ooit "the best songwriter in the whole world and I'll stand on Bob Dylan's coffee table in my cowboy boots and say that." Genoeg reden dus om deze man eens een eer te bewijzen.

Muziek zal er zijn van :
- The Watchman
- Martin Korthuis
- Dylan Adrian
- Jan Booister
- Woody & Paul
- Theo Sieben
- Mathijs Leeuwis
- The Very Girls

Naast de muzikale programmering zal ook het 'Townes van Zandt by others archives' aanwezig zijn, met een presentatie over de meest uiteenlopende covers van Townes' songs. Van Poolse deathmetal tot Frank en Trees in de huiskamer: ze zongen ooit allemaal wel een Townes liedje. Daarnaast heeft schrijver Martijn Neggers aan de hand van een Townes song een verhaal geschreven. Evenals schrijver Sjak Janssen. Dit alles wordt aan elkaar gepraat door enige echte Hans d'Olivat (o.a. Def Americans & Tilburg CowBoys).

Townesfest, 1 april 2013
Mr. Frits, Jan van Lieshoutstraat 3, Eindhoven
Zaal open 20.00, aanvang 21.00, entree €9,-
Kaarten bestellen? Klik hier.

Zie ook: www.advanmeurspresenteert.nl.