Op de Ladies sing-song Night op zaterdag 23 maart in Moergestel staan drie optredens gepland: van Sarah McQuaid, Mattanja Joy Bradley en Toby Beard.

Drie vrouwelijke singer-songwriters brengen elk één uur roots, overwegend in het Engels, op gitaar. Een drietraps avond singing-songwriting, door vrouwen, óók voor mannen.Tot zover de rode draad door thematisch minifestival ‘Ladies sing-song Night’ op zaterdag 23 maart van concertorganisatie Groeten Uit Oisterwijk in sociaal-cultureel centrum Den Boogaard Moergestel.

Sarah McQuaid uit het Engelse Cornwall is geboren in Spanje, getogen in Chicago en in bezit van een dubbel Iers/Amerikaans paspoort. Met haar warme alt en open gitaarspel wisselt ze vooral eigen werk af met Iers-Keltische traditionals. Soms grijpt ze terug naar een Spaans kinderlied, bluegrass uit de Appalachen, vaudeville jazz, een Britse canon uit de 17de of Occitaans werk uit de 13de eeuw.

Mattanja Joy Bradley (met toetsenist) woont om de hoek, maar lijkt vanuit de Louisiana swamps into het Brabantse klapzand gekatapulteerd. Afgelopen zomer was ze elke maandagavond op tv als finaliste van 'De Beste Singer-Songwriter van Nederland' bij Giel Beelen op Nederland 3. Met groovy stem brengt ze even makkelijk eigen werk als dat ze onder de huid van Billie Holiday kruipt. Of onder de uwe: haar chicken skin music bezorgt u goose pimples.

Toby Beard (met o.a. gitarist) woont in Down Under Perth, maar is te kosmopolitisch om haar roots tot Australië te kooien. Vol passie brengt ze een bonte kermis van jazz, vaudeville, blues, reggae, folk, rock, country, chanson, soul. Nooit beteugeld door genres, altijd onbegrensd energiek, ruig, subtiel, melancholisch.

De aftrap op zaterdag 23 maart 2013 is om 20u. Vanaf 19u verkoopt GUO haar laatste tickets aan de kassa in Den Boogaard Moergestel. Wie er zeker bij wil zijn, kan best reserveren. GUO laat in de intieme zolderzaal artiesten en luisterbereide bezoekers op elkaars schoot kruipen. Vuistregel: 100=VOL=OP. Reserveren kan digitaal via www.guo.inoisterwijk.nl, telefonisch van maandag t/m vrijdag tussen 10 en 17u op 013 - 5217220 en aan de balie in cultuurcentrum Tiliander Oisterwijk op vrijdagavond tussen 18 en 20.30u.