Muziekgroep Folkcorn (Wageningen, NL) viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. Op 5 april en 23 juni in Wageningen en op 9 juni in Renkum is daarbij ook publiek welkom.

Sinds 1973 speelt muziekgroep Folkcorn historische Nederlandse en Vlaamse volksmuziek. Hieronder de niet-besloten optredens de komende tijd. Een optreden in Voronezh (Rusland) in september is in voorbereiding.

Vrijdagavond 5 april 2013, Spiegeltent (Kempisch Danspaleis) bij theater Junushoff, Plantsoen 3, Wageningen.
Jubileumconcert 40 jaar Folkcorn. Aanvang 20.30 uur, toegang gratis.
De Wageningse folkgroep Folkcorn, opgericht in 1973, speelt historische Nederlandse en Vlaamse volksmuziek. Folkcorn heeft tot nu toe 3 LP's en 4 CD's uitgebracht. In dit jubileumconcert worden van de oudste geluidsdragers enkele nummers op een platenspeler ten gehore gebracht, waarna Folkcorn deze in de huidige interpretatie speelt. Concert in het feestprogramma van 750 jaar Wageningse stadsrechten.

Zondagmiddag 9 juni 2013, Everwijnsgoed, Renkum
Met oude Nederlandse en Vlaamse volksmuziek opent Folkcorn het seizoen van "Kunst en Muziek op Zondag" in de monumentale boerderij Everwijnsgoed in de bossen tussen Bennekom en Renkum. Op die zondagen is beeldende kunst te zien met live-muziek op het terras of bij slecht weer binnen. Speeltijd tussen ongeveer 14.00 en 16.30 uur, toegang gratis.

Zondagmiddag 23 juni 2013, Sint Janstocht, Wageningen
Folkcorn werkt mee aan de St. Janstocht, een heruitvoering van de middeleeuwse Wageningse St. Jansprocessie. De wandelroute loopt van de Markt door Hoogstraat en Generaal Foulkesweg naar het hoogste punt van de Wageningse Berg, de locatie waar het gehucht Wageningen lang geleden begon. Folkcorn speelt op Statie 1, het 5 Meiplein, en sluit later aan bij de stoet. Het evenement wordt afgesloten met een feestmaal, uiteraard met livemuziek. Het initiatief is van de collega's van Madlot. Toegang gratis, eten en drinken meebrengen.

Meer info over Folkcorn: www.folkcorn.nl. De groep is ook te vinden op Facebook, Youtube en Myspace.