Op dinsdag 16 april komen muziekliefhebbers naar Stania State in Oentsjerk om te genieten van een voorjaarsfolkavond met gezellig eten, begeleid door folkklanken, en een optreden van Lenny Kuhr met liedjes gewijd aan de liefde.

Lenny Kuhr won in 1969 het Eurovisiesongfestival met het nummer De Troubadour. Daarop volgden hits als Visite en Maar ja. Lenny Kuhr ontwikkelde een veelzijdig repertoire. Zo zong ze liederen van Franz Schubert en fadoliederen met Nederlandse teksten. Begin 2011 maakte Kuhr een wel heel opvallende rentree in de nationale spotlights als eerste gast in het tv-programma Ali B. op volle toeren. Het resultaat: Spijt, een cross-over tussen fado en rap, gezongen vanuit het gezichtspunt van een moeder. "Mijn nieuwe voorstelling heet Liefdeslied. Omdat veel van wat ik maak op de één of andere manier over de liefde gaat", vertelt Lenny. "De liefde heeft zoveel verschillende lagen. In mijn nieuwe liedjes heb ik geprobeerd al die verschillende emoties en snaren te raken." Lenny zingt ook een aantal door haar op muziek gezette gedichten van de Spaanse dichter Federico García Lorca. Met Liefdeslied, begeleid door Cor Mutsers en Mischa Kool, bewijst ze wederom dat ze nog steeds tot de top van de Nederlandse singer-songwriters behoort.
Voorproefjes: Fadista en De Troubadour.

Dinsdag 16 april 2013, Lenny Kuhr
De avond begint om 19.00 u. met een gezellige maaltijd en live folkmuziek. Om 20.00 u. beginnen de concerten. In verband met het karakter van de avond is reserveren noodzakelijk.
Stania State Oentsjerk - dinsdagavond 16 april - kassa 18.30 - lopend buffet 19.00 - kassa 19.45 - concert 20.15 - entree all in € 30,00; alleen concert € 20,00 - reservering Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2562736