Op woensdag 10 april geeft Ruud Hermans een huisconcert bij Bart de Win in Nuenen.

Country-pionier Ruud Hermans begon zijn muzikale carrière in 1967 in de band Heating. Het grote succes kwam toen hij zich in 1972 bij de Waalwijkse formatie de Tumbleweeds aansloot die niet veel later een megahit scoorde met het nummer Somewhere between. In 1974 en 1975 toerde de groep twee keer door de USA. Ze traden zelfs op in de Grand Ole Opry, de Carnegie Hall van de countrymuziek. De band stond ook op de nominatielijst van de Country Music Awards. De tour werd warm onthaald maar een grote doorbraak in de States bleef uit. In 1977 verliet Ruud de Tumbleweeds en richtte zijn eigen band op: de Ruud Hermans Band, die in 1981 omgedoopt werd tot Tulsa. Tevens bracht hij diverse solo-platen uit en had hij tot eind 2009 een eigen country-radioprogramma bij de KRO: American Connection. Ruud geldt als de ontdekker van Ilse DeLange.

Kortom: niet minder dan een levende legende!

De Tumbleweeds in 1975 op youtube.

Praktische informatie:
Reserveren per email bij Bart de Win: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Het adres wordt je toegestuurd na aanmelding.
Deur open: 20.00 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Deurgeld inclusief consumpties: € 15,- p.p.

Ter overweging: Er wordt twee dagen van tevoren contact opgenomen met de artiest over het aantal reserveringen en dan in overleg besloten of het concert plaats zal vinden. 'Last minute' afzeggingen zijn daarom niet fijn, want direct van invloed op de gage van de gastartiesten. Vandaar het verzoek alleen te reserveren als je ook echt wilt komen.