Ter gelegenheid van het optreden van het Britse folkduo Spiers & Boden op vrijdag 26 april in De Oosterpoort in Groningen mag Folkforum een exemplaar van de cd The Works weggeven.

Accordeonist John Spiers en zanger, violist en gitarist Jon Boden vormen de kern van de succesvolle folkbigband Bellowhead. Maar ook als duo zijn ze met hun frisse aanpak van de Britse folk toonaangevend. Net als met Bellowhead roeren Spiers en Boden stevig door de muziekgeschiedenis en laten ze invloeden uit jazz, klassiek, rock en folk bijna als vanzelfsprekend versmelten. Het duo werd al meerdere malen bekroond met de BBC Radio 2 Folk Awards. In 2011 verscheen het (jubileum)album The Works met de beste liedjes van de afgelopen tien jaar. Op woensdag 20 februari waren Spiers & Boden in De Oosterpoort te gast met Bellowhead, en op 26 april komen ze terug als duo.

Vrijdag 26 april 2013, Spiers & Boden in De Oosterpoort in Groningen.
Aanvang 20:30, entree €16,02. Meer info en kaartverkoop:
http://www.de-oosterpoort.nl/programma/spiers-boden

Win de cd The Works
In 2011 vierden Spiers & Boden hun 10-jarig jubileum met een 'best of' album. Maar The Works is niet zomaar een compilatie van hun beste nummers, het bijzondere is dat ze hun favoriete stukken opnieuw hebben opgenomen met bevriende toppers uit de Britse folk-scene als Martin Carthy, Maddy Prior, Martin Simpson, Andy Cutting, Nancy Kerr, James Fagan en Eliza Carthy. Een aantal nummers voeren ze ook met Bellowhead uit, zoals Old Maui of Prickle-Eye Bush, maar in dynamiek doet het tweetal beslist niet onder voor de bigband.

Wil je deze cd winnen, beantwoord dan de volgende vraag: Welke instrumenten bespelen Spiers & Boden? Stuur je antwoord en je naam, adres en woonplaats voor 21 april 2013 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaar ontvangt bericht en natuurlijk de cd.