Van 13 t/m 21 april is de Amerikaanse singer-songwriter Adam Faucett op tour in Nederland. Hij begint in Burgum en doet o.a. Eindhoven, Bergen op Zoom, Thedingsweert en Lage Vuursche aan.

Adam Faucett heeft een stem die meteen fascineert. Hij heeft iets lyrisch. Een rockstem die tevens iets van een oude bluesman in zich heeft die zijn ziel aan de duivel heeft verkocht. Het heeft een beetje van Tim Buckley, Howlin Wolf, Kurt Cobain, Eddie Vedder en Otis Redding. Dat klinkt misschien als een merkwaardige combi en dat maakt de stem van Adam ook zo bijzonder. Hij zingt zijn prachtige liedjes met een bezieling van heb ik jou daar en nestelt zich onherroepelijk diep onder je huid.

Op zijn CD More Like a Temple associeert de zang van Adam met rockmuziek, terwijl de muziek  meer naar ingetogenheid en intimiteit neigt. De uitvoering van de songs komt overeen met dezelfde bezwerende toon die uitgaat van zijn zang. Er is eenheid!! Faucett bezit de juiste geestdrift om tot het uiterste te gaan.

"In home state Arkansas is Faucett vanwege zijn stem al vergeleken met Otis Redding en Tim Buckley, maar wat mij betreft snijdt alleen de laatste vergelijking hout. Buckleys Happy Sad is vanwege Faucetts indrukwekkende zang een ankerpunt; maar ook Neil Youngs Tonight’s The Night, vanwege de broeierige spanning; Tom Waits’ Closing Time, waarvan de weemoedige pianoballad My Poor Daughter zomaar afkomstig zou kunnen zijn; en de duistere intensiteit van Becks Sea Change in troostrijke liedjes als Saturday, T-Rex T-shirt en Sweet Maureen. Het is werkelijk allemaal even schitterend, temeer my man Faucett moeiteloos schakelt tussen tranentrekkende akoestica als Man’s Not The Answer en The Way You See It enerzijds en de reverb-rock van Blood Is Blood en Gator anderzijds. Adam Faucett kan uw leven mooier maken." (Wiebren Rijkeboer, AltCountry.nl)

YouTube Adam Faucett T-Rex T-Shirt (live): http://youtu.be/fbOP0p6RZoM

Tourdata april 2013:
zaterdag 13 april - Kiehool, Burgum aanvang 21:00 uur (met Dave McGraw & Mandy Fer)
zondag 14 april - A Small Town Music Walk, Hoorn aanvang 13:45 uur (met Dave McGraw & Mandy Fer)
maandag 15 april - Meneer Frits, Eindhoven aanvang 21:00 uur (met Dave McGraw & Mandy Fer)
woensdag 17 april - Café 't Geveltje, Amsterdam aanvang 20:30 uur
donderdag 18 april - Theater Het Zwijnshoofd, Bergen Op Zoom aanvang 20:15 uur
vrijdag 19 april - Landgoed Thedinghsweert, Tiel aanvang 20:30 uur
zaterdag 20 april - In The Woods, Lage Vuursche aanvang 20:30 uur
zondag 21 april - 't Magisch Theatertje, Maastricht aanvang 16:00 uur