Op vrijdag 10 mei is er in de Ursulinenkapel in Tilburg weer Chapelfolk, met optredens van 4 Wheel Drive en Roland Verstappen. CHAPELFOLK CONCERTS TILBURG presenteert:?
4 Wheel Drive
Het beste in Bluegrass in Europa! In 2000 was hun eerste album meteen een groot succes en heeft hen definitief op de kaart gezet. Optredens en erg mooie recensies, ook in de States, zorgden voor een ware deining in Bluegrassland. Bluegrass Unlimited publiceerden een highlite recensie en een dubbel pagina breed artikel over deze band, wat zelden gebeurt met een Europese groep. In 2002 won 4WD de “Best European Bluegrass Band Award” tijdens het EWOB (European World of Bluegrass) festival en ze werden naar Amerika gestuurd als “special guest” op het World of Bluegrass Festival, waar ze staande ovaties ontvingen van het uitzinnige publiek. Ze traden ook op in The Station Inn in Nashville, het Amerikaanse mekka van bluegrass Muziek maar ook bij The Cobblestone, een van de oudste en meest prestigieuze folkclubs in Dublin. Daar bovenop wonnen ze ook nog de Audience Popularity Award tijdens het jaarlijkse Ewob festival in Voorthuizen in 2006 alsook in 2007 en lest best, ze ontvingen tevens the 'Gram Parsons Award' uitgereikt door de DCMA (Dutch Country Music Association) voor de beste akoestische band van het jaar en zelfs niet minder dan acht keren. In de laatste paar jaren bleek 4WD een openbaring op prestigieuze festivals als het Omagh Appalachian & Bluegrass Music Festival in Noord Ierland alsook tijdens het Skagen Folkfestival in Denemarken en het Bluegrass & Celtic Music Festival in Namen(B) maar ook tijdens het befaamde Folk-im-Schlosshof folkfestival in Bonfeld, Duitsland.
Tijdens hun tour die hen de wereld overstuurt slaan ze CHAPELFOLK in TILBURG niet over!

Roland Verstappen – Nederlandse singer/songwriter met verschillende hits op zijn naam alsook producer en zanger gitarist in de Eurofolkband EADEN. Hij zal vanavond zijn nieuwe Nederlandstalige CD ECHT VERSTAPPEN presenteren, waarop prachtige liedjes staan als ZIJ IS EEN WONDER, STRAATJE VAN VERMEER en SNEEUWWITJE (Krijgt Een Kleine) in een nieuw jasje. Liedjes die hem de naam bezorgden die hij in 30 jaar zorgvuldig heeft opgebouwd. Maar natuurlijk ook nieuwe songs die hij al jaren speelt of juist heeft geschreven. Het bijzondere is dat er niemand anders is te horen op deze CD… zijn liedjes zoals hij ze nu ook brengt op het podium, in hun puurste vorm, zang, soms een tweede stem of mondharmonica en natuurlijk zijn GITAREN… Hij is een met zijn instrument. Meer heeft het niet nodig. Dit is ECHT VERSTAPPEN.

Het dubbelconcert vindt vrijdag 10 mei 2013 plaats in de Ursulinenkapel Tilburg aan de Elzenhof 136. Het concert begint om 20.30 uur en de entree bedraagt € 12,50.