Op zaterdag 27 april staat de Ierse topformatie Tremolo voor het eerst op een Nederlands podium, dat van de Toonzaal in Den Bosch. Achteraf is er mogelijkheid voor sessie in de foyer.
De formatie Tremolo bestaat uit vier muzikanten die bepaald geen onbekenden zijn binnen de Ierse traditionele muziek scene. Ze vonden elkaar dankzij een gedeelde passie voor strak gespeelde melodieën. De muziek van Tremolo is innovatief en verfrissend, technisch hoogstaand en altijd vol gedrevenheid. Zeker dit laatste element maakt dat de groep tijdens live optredens het publiek weet op te zwepen met snelle jigs en reels en tevens een gevoelige snaar weet te raken met de langzamere stukken.

Tremolo gaf de afgelopen twee jaar zeer succesvolle optredens in Ierland. Het optreden in het voorprogramma van de groep Lunasa tijdens het Cork Folk festival was daarbij een hoogtepunt. In april 2012 bracht fiddler Donall Donnelly een CD uit, getiteld ‘Tremolo’, waarop alle leden van de band te horen zijn. Noël Josemans en de Toonzaal halen deze talentvolle band voor het eerst naar Nederland, voor de Uilleann Pipes speler Stijn van Beek uit Amsterdam een thuiswedstrijd dus.
Website: www.tremoloband.com.

Tremolo neemt voor de gelegenheid een gastzangers mee: Amy McAllister! Zij zal een paar liedjes meezingen.

De avond wordt compleet met speciaal bieren en ierse sessie achteraf in de foyer! (dus neem je instrument mee!!!).

Zaterdag 27 april 2013, Tremolo in De Toonzaal in Den Bosch
Aanvang 20:00 uur, entree €12,50 (t/m 18 jaar gratis)