Op dinsdag 28 mei komt Steve Earle met The Dukes zijn nieuwe plaat The Low Highway voorstellen in De Effenaar in Eindhoven en Folkforum mag 2 exemplaren van deze cd weggeven.

Om te zeggen dat singer-songwriter Steve Earle een bewogen leven achter de rug heeft, is een serieus understatement. De Amerikaan overwon drugs, zat in de bak, is acteur, won meerdere Grammy Awards, heeft een discografie waar je ‘uuuuuuu’ tegen zegt en speelt nog altijd rustig 200 shows in een jaar. Akoestisch of met één van zijn bands, het maakt de beste man allemaal niet uit!

Zijn vorige show in de Effenaar in 2011 was er één van grote klasse, met mooie vertolkingen van hits, maar vooral ook rockend nieuw materiaal. Die lijn wordt ongetwijfeld doorgezet op The Low Highway. Earle lijkt on fire met zijn band The Dukes, en zal vavavond jong en oud verwarmen tijdens een lekker lange show.

Dinsdag 28 mei 2013, Steve Earle & The Dukes in De Effenaar in Eindhoven.
Aanvang 20:00 uur, entree €29,-
Zie ook: www.effenaar.nl.

Win de nieuwe cd van Steve Earle
De kritieken zijn lovend over The Low Highway:

Humo.be: Geen plaat bracht Steve Earle uit die het beluisteren niet waard was, en dat al sinds 1986. ‘The Low Highway’ is echter nog eens een Earle-plaat die boven zijn zelfgezaaide maaiveld uitsteekt.

KindaMuzik.nl: Niet dat we Earle horen zoals we hem nog niet kenden, maar er zit aanzienlijk meer vuur in zijn spel. Hij lijkt te profiteren van de begeleiding door zijn liveband, The Dukes, voor de gelegenheid aangevuld met twee Duchesses, Eleanor Whitmore en Earles echtgenote, Allison Moorer.

Je kunt de plaat alvast beluisteren via de 3voor12 Luisterpaal en De Effenaar geeft er twee weg aan lezers van Folkforum. Wil je in aanmerking komen voor een cd, stuur dan voor 21 mei 2013 een mail met als onderwerp Steve Earle en vermelding van je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De twee winnaars ontvangen bericht en de cd.