Op zaterdag 25 mei 2013 viert de Lantaern in Zevenaar zijn 35-jarig jubileum met een optreden van Amadan.

Op 20 mei bestaat de door vrijwilligers gerunde Lantaern precies 35 jaar en dat vieren ze groots op 25 mei 2013 met een band die het vorig (25 jarige) jubileum ook tot één groot feest heeft gemaakt, Amadan! Amadan is een groep rond de prettig gestoorde Mark Gilligan. De groep heeft in de afgelopen jaren wel wat wisselingen gekend maar de “harde kern en smaakmakers van het eerste uur zijn er nog steeds  Mark Gilligan en Robert Pfeiffer waarbij Mark door zijn muzikale capriolen garant staat voor een kwalitatief hoogstaande maar zeker humoristische avond.

Wat u kunt verwachten van Amadan? Ballades met invloeden van de Dubliners, Pogues, Fairport Convention, en Pelican café Orchestra. Zij spelen gedreven muziek in een vrolijk “up” tempo en af en toe de kruising van Irish Folk met Cajun invloeden.
Mark Gilligan is de “frontman” van Amadan en soms een knettergekke showman. Hij is bekend om zijn imitaties van Ronnie Drew van Dubliners (de gekke Bodhrán speler). Mark heeft ook de laatste 15 jaar als sessiemuzikant gespeeld met vele top musici zoals: Noel Redding van Jimi Hendrix, Leo O’Kelly, Sonny Condell, Danny Guinan, The John of Gods, Steve Earle en Shane McGowan & the Popes om er maar een paar te noemen. De “maestro” Robert Pfeiffer is zonder twijfel de meest begaafde gitarist die u ooit in volkscene zult horen.

Deze jubileumfeestavond is muzikaal dus in de beste handen.

Vanaf 20.15 uur is de deur open aan de Hooge Bongert 3 in Zevenaar (naast de bibliotheek), Entrée € 5,-- (voor donateurs gratis toegang uitsluitend ná reservering)

Datum: zaterdag 25 mei 2013
Open: vanaf 20.15 uur, aanvang: 21.00 uur
Adres: De Hooge Bongert 3  6903 DA  Zevenaar (naast de Bibliotheek)
Toegangsprijs: €5,--

Meer info: www.delantaern.nl