Met ingang van GUO-concertserie 2013/2014 verkast Groeten Uit Oisterwijk naar drie locaties in Oisterwijk. Het publiek kan daar optredens verwachten van Vers Folk, David Munnelly (met een bijzonder project), Veulpoepers 3.0, Willem Vermandere, The Tannahill Weavers en Griff Trio & Monte Arvu.

Van haar zes concerten plant de concertorganisatie vier theaterconcerten  in Cultuurcentrum Tiliander, één pubconcert in Proeflokaal 't Gelagh en één midwinterconcert in het Protestants Kerkje. Wat blijft, is een  reeks afzonderlijke concerten, samengesmeed tot een internationale serie folk & roots. Ook blijft de ticketreservering voor alle GUO-concerten in handen van Cultuurcentrum Tiliander.     

GUO's Theaterconcerten in Tiliander
GUO opent in Tiliander op zaterdag 19 oktober met een dubbelconcert van Kempische makelij. Muziekproject Vers Folk verenigt amateurmuzikanten aan  weerszijden van de Nederlands-Belgische grens tot Kempisch volksorkest. Die grens doorsnijdt hun Kempische biotoop, maar niet hun Kempische erfgoed. Vers Folk bergt ook enkele Oisterwijkers en brengt oud en nieuw Kempisch (met wat ander) repertoire. Daarmee trekt Vers Folk een Kempisch lijntje door dat Dommelvolk 40 jaar daarvoor al even pretentieloos oppikte. Ongecompliceerde Brabantse humor is nog altijd de rode draad door de grofmazige pies-, poep-, bier- en seks-liekes van deze delicate krasse knarren.

De Ierse squeezebox-wizard David Munnelly stript zich op zaterdag 1 februari in Tiliander uit de kleren als GUO's artist in residence. De trekharmonica-virtuoos  nam GUO's uitdaging aan om als hoofdpersonage te stappen in spannend jongensavontuur 'David Munnelly & the Secrets of the Amazing Squeezebox'. Zijn opdracht: verleg de grenzen van je squeezebox in vernieuwende composities, vertrekkend vanuit je Keltische wortels, samen met gastmuzikanten met wie je zelden het podium deelt. Stijn van Beek (uillean pipes, low whistle), Lorcan Fahy (fiddle, mandoline), Shane McGowan (gitaar), Soetkin Collier (vocalen) wagen het erop. Wereldprimeur van een wereldartiest.

Zootje ongeregeld met maatschappijkritiese, Brabantse feestmuziek. Dat was muziekkollektief RK Veulpoepers BV in de jaren zeventig en tachtig. Dik 40 jaar na oprichting zijn ze dat als Veulpoepers 3.0 opnieuw. 'Twee Emmertjes Water Halen', 'Telegraaf Gelul' en 'Café d'n Egelantier' van het ietwat minder langharig, werkschuw tuig galmen op zaterdag 15 maart akelig tijdloos door Tiliander. Voor eens valt GUO van haar geloof en voegt aan haar zit-/luisterconcerten haar Elfde Gebod toe: Gij moogt zitten luisteren, mits Gij swingers en hossers in uw nabijheid duldt.

Honderd jaar na datum herdenkt GUO met 'D'n Grooten Oorlog, van Westhoek tot in Oisterwijk' de opvang van 1500 Vlaamse oorlogsvluchtelingen in het in 1914 amper 4000 zielen tellende Oisterwijk. Ook vandaag stroomt Vlaams bloed door de aderen van honderden Oisterwijkers als gevolg van gevluchte Vlamingen die niet terugkeerden. 'Altijd iemand vader, altijd iemands kind', vatte Willem Vermandere de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog pakkend samen. Behalve anti-oorlogsliederen van deze Westhoekse kleinkunstenaar met ensemble zijn er lezingen van journalist van Brabants Dagblad Tom Tacken en oud-Oisterwijker Henk van der Linden en een expositie van Heemkundekring De Kleine Meijerij, ingericht door Noud Smits en Anton van Dorp. Deze eenmalige theaterproductie van GUO is op paaszaterdag 19 april in Tiliander.

GUO's Pub- en Midwinterconcerten
Het van haar whisk(e)y's roemruchte Proeflokaal 't Gelagh (Lindeplein) is op zondagmiddag 17 november de uitgelezen entourage voor een  pubconcert van The Tannahill Weavers. Deze Schotten zijn grondleggers én vaandeldragers van Keltische folk in geharnast rockidioom. Een bagpipe-champion slingert jigs en reels 't Gelagh in, aangejaagd door fiddle, whistles, gitaar en bodhran. Tussendoor zorgen gedragen ballades uit de Keltische traditie in eigentijdse arrangementen voor adempauzes. Voor dit zit-/staconcert geldt: 100=VOL=OP!

Het Protestantse Kerkje (Kerkstraat) vormt op zondagmiddag 22 december de niet minder sfeervolle  context voor het midwinter-dubbelconcert van Vlaams-Waals trio Griff en Sardisch sextet Monte Arvu.  In dit Napoleontische erfgoedmonument blaast Griff nieuw leven in een verwaarloosde midwintertraditie uit menig Europese uithoek. Een arsenaal doedelzaktypes, afgewisseld  met whistles, mondharp, percussie en vocalen, brengt luisteraars in adventsfeer. De a capella herderspolyfonie door Monte Arvu van Italiaans eiland Sardinië is de kers op de kersttaart. Van dorpje Siniscola aan de voet van het Montalbo-gebergte trokken voorzaten van deze Sardijnen naar België om te bikkelen in de mijnen van de Waalse Borinage en het Vlaamse Winterslag. Bovengronds zongen ze hun  Canto a Tenore-erfgoed jonge generaties tegemoet. Resultaat: Monte Arvu. Ook voor dit unplugged zit-/luister-dubbelconcert geldt, eens te meer onverbiddelijk, 100=VOL=OP.  

GUO-tickets, kortingen, enz...
De voorverkoop voor alle GUO-concerten 13/14 is gestart op vrijdag 10 mei  bij Cultuurcentrum Tiliander. Sindsdien reserveren belangstellenden hun GUO-tickets op de bestellijst in de nieuwe seizoensbrochure van Theaters Oisterwijk - Moergestel, telefonisch op 013 - 5217220 op werkdagen tussen 9 en 17 uur, aan de balie tussen 18 en 20.30 uur op vrijdagavonden, of digitaal op www.tiliander.com. Wie vóór 19 oktober kiest voor de GUO Package Deal, betaalt geen 112,50 maar 95 euro voor alle GUO-concerten 13/14. Deze korting van 17,50 euro betekent zes GUO-tickets voor de prijs van vijf, ofwel eenmaal gratis.  Kinderen tot einde basisonderwijs mogen gratis mee met hun (groot-)ouders. Die moeten voor hen wel reserveren om verzekerd te zijn van plaats.

Meer info over GUO en haar concerten, inclusief beeld en geluid van optredende artiesten, is te vinden op www.guo.inoisterwijk.nl Daar kunt u zich ook aanmelden als 'Vriend van GUO'. Tegen een luttel bedrag ontvangt u dan een GUO live-cd en desgewenst één of meerdere Positoos-pasjes waarmee u korting krijgt in honderden winkels in Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk, Den Bosch en Houten. Via buttons op de homepage van de GUO-website volgt u GUO op Twitter en Facebook. Belangstellenden voor een gratis abonnement op de maandelijkse digitale GUO-Nieuwsbrief mailen hiervoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.