Op vrijdagavond 19 juli spelen The Lasses hun tweestemmige liedjes in Mulligans in Amsterdam.

Na een jaar lang veel op straat te hebben gespeeld zoekt folkduo The Lasses deze zomer de podia op, beginnend bij een goed ontvangen optreden op het Keltisch Midzomerfestival. Hun tweestemmige liedjes uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse traditie vallen in de smaak bij liefhebbers van oorspronkelijke Ierse folk, maar ook bij bluegrass- en countryadepten.

Sophie ter Schure en Margot Limburg ontmoeten elkaar eind 2011 bij de ‘back room session’ in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Daar ontdekken ze hun gedeelde liefde voor het zingen van harmonieën en het vertellen van verhalen door muziek. Bovendien blijkt dat Sophies sprankelende, emotionele sopraan en Margots lichthese alt elkaar bijzonder goed aanvullen. Niet lang daarna nemen ze in eigen beheer een cd op en veroveren ze stukje bij beetje de harten van folkliefhebbend Nederland.

The Lasses, foto Ed Veltrop
The Lasses
begeleiden zichzelf op akoestische gitaar (vooral fingerpicking-stijl) en bodhrán. Bij het optreden in Mulligans worden Margot en Sophie bijgestaan door trekzakspeler en zanger Jasper Langenberg van de Lowland Paddies.

Vrijdag 19 juli 2013, 21.45-0.45 (toegang vrij)
Mulligans, Amstel 100, Amsterdam

Zie ook:
http://thelasses.bandcamp.com/

http://sophieterschure.wordpress.com/