Boet'n Deure organiseert op 6 augustus een openluchtconcert met medewerking van Vals Plat en Jan Henk de Groot in de bossen van Odoorn.

Vals Plat, bestaande uit de ervaren muzikanten Izak Boom (gitaar, banjo, mandoline, zang), Jeroen Jongsma (mandoline, gitaar, zang) en Henrik Holm (contrabas, zingende zaag, zang) werd opgericht rond 1998 en werd ontbonden in het najaar van 2006. In de tussenliggende periode maakte de band van Nederlandstalige bluegrass een begrip. In 2004 werd de CD 'Spoor' uitgebracht.
Vals Plat zet instrumenten en thema's uit de Amerikaanse en Europese volksmuziek in voor een overtuigend en fris eigentijds akoestisch geluid. Originele Nederlandse teksten schetsen met een milde ironie de onzekerheden van het dagelijks geploeter. Ze worden opgediend met halsbrekende toeren op snaarinstrumenten en heldere samenzang.

Jan Henk de Groot is geen onbekende in Groningen en omstreken. Sterker nog, met zijn band Henkus heeft hij zo'n beetje ieder podium in het noorden wel gezien. Henkus ging een jaar of vijf geleden uit elkaar, Jan Henk verruilde zijn leven als muzikant voor een leven waarin zijn gezin, zijn baan en zijn studie meer op de voorgrond stonden. Enkele jaren later begon hij weer op te treden, voornamelijk solo. In 2012 verscheen zijn debuut CD, getiteld 'Riff'. Riff is tevens de naam van Jan Henk's jongste zoon die in 2010 werd geboren met een ernstige afwijking aan de slokdarm. De CD gaat over het eerste levensjaar van Riff en is daarmee een zeer persoonlijke plaat geworden. Muziek raakt je pas echt als het ergens over gaat en deze CD gaat ergens over. 10 prachtige nummers, vol liefde, aangrijpend, warm en erg mooi. Jan Henk werkt momenteel aan een Groningstalige CD.

Dinsdag 6 augustus 2013 begint Boet'n Deure om 19.30 uur. De entree is een vrije gift, en dat wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds. Bij regen worden er enkele regenschermen opgetuigd, want de concerten zijn natuurlijk buiten in het bos. Vals Plat speelt twee sets, Jan Henk de Groot speelt één set.

Meer info op www.boetndeure.nl