Op zondag 15 september speelt Bound For The Waves bij de reeks zondagmiddagconcerten in Pllek op de NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Vanuit de kolkende Ierse folkscene in Amsterdam ontstond in 2008 Bound for the waves: fiddle, bouzouki en zang van twee door de wol geverfde muzikanten met een zangeres die net in Schotland door de folk gevangen was. Op sessies in de Royal Oak en Sandy Bells in Edinburgh leerde Sophie ter Schure een flink repertoire aan eeuwenoude liedjes, die ze vertolkt met een sprankeling alsof ze vandaag nog geschreven zijn. Het beeldende vioolspel van Gilles Rullmann en de sprankelende snaren van Theo Burghouts’ bouzouki vormen de perfecte omlijsting en een robuuste bodem voor Sophies aansprekende zang. Met een afwisselend repertoire van tweehonderd jaar oude liefdesliedjes, duistere murder ballads en dansbare melodieëen met krachtige ritmes weten deze bedreven muzikanten iedereen te boeien.

Bound For The Waves
In de afgelopen jaren speelde Sophie onder andere met Vlaams-Nederlandse folkformatie Tinderbox op grote festivals, trad ze solo op in Nederland en Engeland en maakte ze samen met Margot Limburg als The Lasses een goed ontvangen album van tweestemmige traditionals. Ook Gilles verdiende ruimschoots zijn sporen in de folkscene met zijn band Maalstroom en duo Janos & Gilles. Hij wordt geroemd om zijn oor voor compositie en zijn virtuoze spel. Theo treedt al jaren op in binnen- en buitenland met onder andere Coracle en Emerald en is ook op sessies een graag geziene gast vanwege zijn ritmische en toch ingetogen spel. Op zowel bouzouki als gitaar weet hij melodie en begeleiding zo te combineren dat hij ook solo steeds boeiend blijft. Met zijn drieën hebben deze muzikanten alle ruimte om zichzelf én de luisteraar mee te voeren naar een mistig Schotland, Ierlands groene heuvels of een feestelijke ceilidh.

Op 15 september 2013 treedt Bound for the waves op bij de reeks zondagmiddagconcerten in Pllek op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Aanvang 15.30, einde 17.00, toegang gratis. Een week later speelt op dezelfde plek Kim Janssen, bekend van de prachtige folkformatie The Black Atlantic.