Op donderdag 3 oktober biedt het Vestzaktheater in Bergen op Zoom in de reeks Crossroads-concerten een dubbelprogramma aan: Tim Grimm en JP den Tex.

Op donderdag 3 oktober aanstaande komen liefhebbers van goeie singer/songwriters dubbel en dwars aan hun trekken bij Crossroads, dat die avond in Het Vestzaktheater aan de Moeregrebstraat 18, vanaf kwart over 8 opnames maakt van de Amerikaan Tim Grimm (die met een complete band aan zal treden) en de Nederlandse singer/songwriter JP den Tex. Als altijd zijn de opnames gratis bij te wonen; in de pauze wordt met de pet rondgegaan voor een vrijwillige bijdrage.

TIM GRIMM
Tim Grimm is een veelzijdig man. Singer-songwriter, acteur en boer, het zijn nog maar enkele van zijn activiteiten. Muzikaal beweegt deze in de Amerikaanse staat Indiana woonachtige muzikant zich in het gebied tussen Folk en Traditionele Country, waarbij naast zijn muzikale kwaliteiten ook zijn capaciteiten als tekstschrijver veel geprezen worden. Grimm is een story-teller par excellence. Verhalen uit de Amerikaanse Mid-West en gebeurtenissen uit het leven van de kleine (plattelands) man vormen de kern van zijn teksten. Critici die zoeken naar vergelijkingen laten vaak namen vallen als Johnny Cash, Woody Guthrie en Bruce Springsteen (in zijn Nebraska periode). In de voorbije decennia kende Timm veel succes met zijn muziek. Voor veel van zijn albums ontving hij Awards en andere prijzen. Een dezer dagen ligt er een splinternieuwe CD van Tim Grimm in de winkels. "The Turning Point" heet dat album. De titelsong behelst een echte ‘ Dutch Murder Ballad’ en ook uit het liedje "Anne In Amsterdam" (over Anne Frank) blijkt dat Tim een speciale band heeft met ons land.

JP den TEX
Een speciale band heeft Tim ook met de in 1950 in Arnhem geboren muzikant JP den Tex. JP draait al heel wat jaren mee in de Nederlandse muziekwereld. Al in de jaren ’70 was hij actief met zijn band Tortilla. In OOR omschreef Herman van der Horst ooit aldus:"JP Den Tex is één van Nederlands meest begenadigde singer/ songwriters. Hij is als de wijn die met het klimmen der jaren alleen maar beter wordt. De eeuwige zoeker die zichzelf opnieuw probeert uit te vinden".De laatste jaren richt JP zich vooral op zijn solo-carrière en op het begeleiden van (vaak: buitenlandse) artiesten. Ook van JP verschijnt een dezer dagen weer nieuw werk, te weten de CD “Storyteller - Live at Le Perron".Evenals op zijn vorige albums houdt de nog altijd zwervende singer/songwriter op intrigerende wijze middels het door elkaar gebruiken van onderling zéér verschillende muziekgenres de veelkleurigheid van de Amerikaanse popgeschiedenis tegen het licht. En dat zonder dat de muzikale eenheid van het album uit het oog te verliezen. Hoewel JP en Timm ieder een eigen set met liedjes brengen zullen zij ongetwijfeld bij de uitvoering van veel songs elkaar een handje helpen.

 

Donderdag 3 oktober 2013, Tim Grimm en JP den Tex in het Vestzaktheater in Bergen op Zoom.
Aanvang 20:15, toegang gratis (er wordt met de pet rondgegaan).
Zie ook: www.crossroadsradio.nl.

Overige tourdata Tim Grimm en JP den Tex:
7 oktober Meneer Frits, Eindhoven
25 oktober De Pletterij, Haarlem
27 oktober Walk About Music Festival in Edam (dan spelen ook: Israel Nash Gripka, Amelia Curran en ABC of Canadian Music)