Op 11 oktober geven de Nederlandse folkzangeres Linde Nijland en muziekicoon Iain Matthews samen een concert in het pas vernieuwde Centre Culturel te Dison in België, zo'n 20 km vanaf de Nederlandse grens.

In 2009 traden Iain Matthews (o.a. bekend van de legendarische groep Fairport Convention en Matthews Southern Comfort en zijn wereldhit met het nummer Woodstock) en Linde Nijland (ex-Ygdrassil) beide al op bij een eenmalig reünieconcert van de folkrock formatie Fairport Convention in de Barbican Hall in London, hier te zien op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=kQdO6ZsCNlQ. Dit gebeurde op uitnodiging van Joe Boyd, de oorspronkelijke producer van Fairport.

Op 11 oktober is de première van een sfeervol gezamenlijk concert van Matthews en Nijland. Onder de titel: Who knows where the time goes valt in Dison een unieke avond vol schitterende muziek te beleven, waarin vroeger en nu samenvallen. Deels brengen Iain en Linde hun eigen programma, maar ook zingen ze samen, wat voor spannende muzikale momenten zal gaan zorgen. Eén van die nummers zal de Fairport klassieker Sloth zijn. Ook Iain's If you saw through my eyes dat hij ooit als duet met Sandy Denny zong, zal niet ontbreken en waarschijnlijk wordt o.a. ook Meet on the Ledge ten gehore gebracht. Iain wordt begeleid door de getalenteerde pianist Egbert Derix en Linde brengt haar eigen band mee (Bert Ridderbos op snaren en accordeon, Joost van Es op viool en Eddy de Jonge op bas).

Iain Matthews zei ooit over Linde's programma rond Sandy Denny: 'She manages the impossible'. Zijn eigen werk behoeft nauwelijks introductie, maar wat weinigen weten is dat hij recent ook jazzinvloeden in zijn werk heeft, zoals het prachtige nummer Waves (dat hij o.a. samen schreef met Egbert Derix) http://www.youtube.com/watch?v=jtf3puvQMgU.

Vrijdag 11 oktober 2013, Iain Matthews & Linde Nijland (sings Sandy Denny)
Centre Culturel Dison
aanvang 20:00 uur
Reserveren voor het concert wordt aangeraden en kan via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
CC DISON +32 87 33 41 81 / +32 479 98 32 77
www.ccdison.be

Meer info: www.lindenijland.nl, www.iainmatthews.nl