Sinds afgelopen maand presenteert Roland Verstappen maandelijks een Chapelfolk Concert in Paradox in Tilburg. Op donderdag 17 oktober staan Marjolein Meijers & Walter en Onno Kuipers op het programma.

Chapelfolk, gepresenteerd door zanger/gitarist Roland Verstappen en ondersteund door Continental Record Services, is een serie van intieme folk concerten in een van Nederlands oudste en gerenommeerdste jazzclubs: Paradox in Tilburg. Deze concerten zijn maandelijks, altijd op donderdag. Voorlopig staan er 9 avonden gepland. Vanavond de mooiste liedjes van Marjolein Meijers met begeleiding van Walter en Onno Kuipers.
Marjolein Meijers is vooral bekend van haar werk met De Berini’s, Bob Fosko en Jan Rot. Onder haar eigen naam treedt zij sinds 2007 op. Solo en toch ook weer niet, want ze komt met de muzikale broers Walter en Onno Kuipers. Hun eerste programma heette Solex. NRC-Handelsblad noemde het “een kleinood” en volgens het AD “grijpen de vrolijke liedjes en nummers je naar de strot”. Voor de opvolger, Van Berini tot Solex, geldt hetzelfde.

“Spetterend en ingetogen”, “vrolijk en stemmig”, “goed gearrangeerd en mooi van eenvoud…” Dat zijn zo wat kreten die de afgelopen twintig jaar voorbijkwamen in de pers als het ging over de liedjes van Marjolein Meijers. Samen met haar muzikanten – Walter Kuipers en Onno Kuipers – leidt Marjolein het publiek door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Ze brengt de allermooiste oude liedjes. En ze zingt nieuwe liedjes die de allermooiste gaan worden. Natuurlijk wordt dit alles gelardeerd met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette lach… Precies zoals we van Marjolein Meijers gewend zijn.
Marjolein: zang, contrabas, gitaar?, Walter: viool, mandoline, bouzouki, doedelzak, ?Onno: accordeon, trekzak, gitaar

Chapelfolk Concerts in Paradox, Tilburg
Marjolein Meijers & Walter en Onno Kuipers
do 17 okt 2013 entree €8.00 - €10.00 aanvang 20:30 zaal 19:30
Zie ook: www.paradoxtilburg.nl en: www.marjoleinmeijers.nl