Spannende Keltische verhalen met bijpassende muziek, zondagmiddag 3 november geeft Accordeonvereniging Animato een bijzonder familieconcert in Hengelo. De verhalen worden verteld door Harriët Markus en muzikale medewerking wordt verleend door het kwintet van de bekende doedelzakband "Concord Pipe Band". Het concert vindt plaats in de Waterstaatskerk (Deldenerstraat 20, Hengelo) om 15:30 uur. Toegangsprijs voor volwassenen is 10 euro (kinderen 5 euro). Kom je met het gehele gezin, dan is er een speciaal gezinsarrangement voor 25 euro.

De vrolijke en spannende volksmuziek uit Ierland en Schotland worden door de mysterieuze verhalen van verhalenvertelster Harriët Markus aan elkaar geregen. Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door de vier orkesten van Animato in samenwerking met de Concord Pipe Band uit Hengelo. Deze Concord Pipe Band heeft internationale faam met zijn optredens en valt vaak in de prijzen op internationale wedstrijden. Naast een optreden van het kwintet van de Concord Pipe Band zal pipe major Bart Jan Elders ook samenspelen met Animato in een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerde compositie.

Animato viert in het voorjaar van 2014 haar 45-jarig jubileum. In het kader daarvan vindt in het seizoen 2013-2014 een bijzonder project plaats met de naam "Grenzeloos accordeon". Het Keltisch concert is het eerste concert in dit project. Het tweede vindt in het voorjaar van 2014 plaats. Dit is het festival "Grenzeloos accordeon", dat wordt afgesloten met een groot concert ter gelegenheid van het 45-jarig jubileum van Animato. Het project "Grenzeloos accordeon" is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Gemeente Hengelo.

Animato is een bloeiende accordeonvereniging met ruim 35 leden, verdeeld over vier orkesten (Klein Orkest, Tussenorkest, Groot Orkest, Projectorkest), die een oplopend speelniveau hebben. Het Projectorkest wordt per concert of concours opnieuw samengesteld uit de spelers van het Groot Orkest en eventuele externe belangstellenden. Tijdens het NOVAM-concours in 2010 is het Projectorkest gepromoveerd naar de superieure divisie, de hoogste klasse voor accordeonorkesten. Verder is het Projectorkest in 2013 in Innsbruck tijdens het grootste en meest prestigieuze accordeonorkestenconcours ter wereld als beste Nederlandse accordeonorkest geëindigd.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.animatohengelo.nl.