Van 22 november t/m 2 december zijn Walt Wilkins & The Mystiqueros op tour in Nederland.

Als songwriter, producer en bandleider werkte Walt Wilkins vele jaren in Nashville. Zijn songs werden opgenomen door artiesten als Ricky Skaggs, Kenny Rogers en Pat Green. Als performer wordt hij wel vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. In Nederland verwierf hij bekendheid als producer van de eerste twee platen van Sam Baker, met wie hij ook diverse keren in Nederland tourde. Na tien jaar Nashville-songwriter te zijn geweest, keerde Wilkins terug naar zijn geboortestaat Texas. Daar creëerde hij met zijn band de Mystiqueros een Texas Hill Country supergroep, die een podium biedt aan een prachtige verzameling getalenteerde muzikanten en songwriters.
De muziek van The Mystiqueros is schatplichtig aan de seventies countryrock uit Texas en de West Coast (onder meer prachtige meerstemmige vocalen), maar ook geïnspireerd op de soul, en kent daarnaast invloeden van Tex-Mex en de Mississippi Delta blues. Kortom, een bonte verzameling muzikale geesten die oorspronkelijke liedjes vertolken (naast een enkele goedgekozen cover) op een aanstekelijke en geïnspireerde manier. Het in mei verschenen Mystiquero-album 'Wildcat Pie & The Great Walapateya' is als voorproefje alvast fantastisch, met maar liefst 17 heerlijke nummers. Country- en folkrock van grote klasse, met hier en daar een verstilde parel ertussendoor.
De muzikale backbone van de band komt nu naar Nederland, in de bezetting van Walt Wilkins zelf, zanger/bassist Bill Small en ‘oudgediende’ Jimmy Davis (Memphis, Tenessee), die in de jaren ’80 bekendheid genoot als MTV-rockster. Tijdens de tour zal Bart de Win, het Nederlandse lid van de Mystiquero-familie, de band bijstaan op toetsen en accordeon.

Tourdata november/december 2013:
22-11 Pius X, Volendam http://www.pxvolendam.nl/
23-11 Cambrinus, Horst http://www.cafe-cambrinus.nl/concerten/
24-11 Roepaen, Ottersum http://www.cultureelpodium.nl/
25-11 Beauforthuis, Austerlitz http://www.beauforthuis.nl/podium
26-11 Theater Walhalla, Rotterdam http://www.theaterwalhalla.nl/
27-11 Huisconcert, Nuenen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
28-11 Café Olt-Ghiessen, Giessenburg http://www.oltghiessen.nl/
29-11 Van Slag, Borger http://www.rootsontheroad.nl/
30-11 La Truite d’Argent, Houffalize, Belgium http://www.la-truite.com/
01-12 Berlage, Eindhoven http://www.berlage.nl/agenda/walt-wilkins-the-mystiqueros/
02-12 Huisconcert, Purmerend Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.