Op zaterdag 7 december speelt de akoestische Little Johnny England-afsplitsing Fifteen String Trio bij Roots aan de Zaan in Serah Artisan, Zaandam. De dag ervoor staan ze bij Podiumcafé Peter & Leni in Steendam (Gr.).

Fifteen String Trio speelt een virtuoze mix van celtic-engels-oosteuropees, en bestaat uit PJ Wright (gitaar/zang), Mat Davies (bas) en Katrina Davies (viool); inderdaad, samen vijftien snaren. PJ Wright is de voorman van folkrockband Little Johnny England, maar ook bekend van Fairport Convention-zijproject The Dylan Project, The Steve Gibbons Band, zijn duo met Fairport/ex-Jethro Tull bassist Dave Pegg en zijn parel van een solo-album The Hedge Of Sound (2005). Mat Davies was lange tijd bassist in datzelfde Little Johnny England; daarvoor was hij lid van Clarion (en nu iets heel anders – ‘director of operations’ bij Oxford University!). Diens uit Letland afkomstige echtgenote Katrina op viool zorgt voor de oosteuropese noot, en is afgestudeerd aan het gerenommeerde Conservatorium te Birmingham.
Tien jaar geleden was Little Johnny England (mét Wright en Mat Davies) onvergetelijke headliner op het Folk Grolloo Festival, overigens de enige keer dat deze band in Nederland speelde. De mensen van Folk Grolloo destijds zijn nu de stuwende krachten achter Roots aan de Zaan te Zaandam; het was voor hen logisch dat de mensen van Little Johnny England, die ooit in Grolloo het dak eraf speelden, weer acte de presence zouden geven in Zaandam. Nu echter in een iets andere vorm, maar wél met PJ Wright. Roots aan de Zaan haalt ze speciaal over uit Engeland.
Fifteen String Trio
Aanbieding!
Eénmalig geldt er (in Zaandam) een heel speciale prijs: waar toegang normaal gesproken € 15.00 is, is dat nu € 7.50. Verder is er een combinatiedeal in Zaandam: kaarten gekocht voor Fifteen String Trio (dus voor die 7.50!) geldig voor het concert van Katriona Gilmore & Jamie Roberts op zaterdag 8 februari 2014. Geluid is in de uiterst capabele handen van (Linde Nijland’s partner) Bert Ridderbos.
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 075-6122094, website www.rootsaandezaan.nl

Voor wie Zaandam te ver is: toegang in Steendam op 6 december is € 10.00 per persoon, voor meer info zie www.peterenleni.nl.