Op de valreep van 2013 zijn er nog twee concerten van NO blues, op donderdag 19 december in Paradiso in Amsterdam, vrijdag 20 december in de Amer in Amen.

De muziek van NO blues begon als een zoektocht naar een combinatie van traditionele Arabische muziek en Amerikaanse folk en blues en liep uit op een Europese zegetocht van het bijzondere trio. Hela Hela, de vierde cd van de groep, beweegt zich in het voormalige niemandsland tussen Noord-Amerika en de Arabische landen, af en toe met speels gemak voorzien van Afrikaanse elementen. De band en hun gasten nemen u mee op een originele arabicana-reis langs de continenten. Maar na vier succesvolle albums en bijna tien jaar on the road slaat NO blues met hun vijfde plaat Kind of NO blues nieuwe wegen in. Wat begon als filmmuziek voor een documentaire door Paul Rosenmöller over de Arabische Lente is uitgegroeid tot een volwaardig dubbelalbum, vol met unieke live opnames en nieuwe nummers waarop muzikanten uit binnen- en buitenland een gastbijdrage leveren.

Donderdag 19 december 2013, Paradiso Amsterdam
KLEINE ZAAL 20.30 UUR
ZAAL OPEN 20.00 UUR
ENTREE 10,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)
Info en tickets bestellen: www.paradiso.nl.

Vrijdag 20 december 2013, Café de Amer in Amen
Aanvang 20:00 uur
Entree 17,50
Reserveren: bel met Harry de Jong 06-83225680 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..