Op zondag 5 januari speelt Ilen Mer in de Cultuurboerderij in Westelbeers.

Ilen Mer is een Tilburgse, vijfkoppige band die alternatieve popmuziek met een folky randje maakt. De bandleden werken al ruim een jaar naar hun eerste album toe. Daarvoor hebben ze drie preproducties gedaan, waarvan de laatste twee plaatsvonden in de Cultuurboerderij. Na veel repeteren, opnemen en terugluisteren is het bijna zover: in mei duiken de vijf muzikanten de studio in om de plaat te gaan opnemen.

In het kader van deze aankomende opnames geeft Ilen Mer op 5 januari een concert in de Cultuurboerderij. De entree zal ten goede komen aan het debuutalbum. Daarvoor krijg je een volledig repertoire van sferische, mooi gearrangeerde liedjes terug, live in een net zo sfeervolle omgeving!

"Ik hoor een talentvolle songwriter die nummers schrijft die ergens over gaan, simpel van beeld, situatie en handeling, maar met genoeg 'mystiek' om het interessant te maken en te houden. De muziek is mooi, goed opgebouwd, mooi gearrangeerd ook, en in overeenstemming met de sfeer van de teksten." (Boudewijn de Groot)

Ilen Mer nam op 12 mei 2012 deel aan de kwartfinale voor singer-songwriters van de Grote Prijs van Nederland in P79 in Den Bosch. De pianogebaseerde songs van Ilen Mer kunnen zowel klein en intiem, als groots en open zijn. De muziek is sferisch en filmachtig, de teksten zijn eerlijk, poëtisch en scherp. De inspiratiebronnen lopen uiteen van Bon Iver tot Regina Spektor, van Patrick Watson tot the Tallest Man on Earth en van Feist tot Elbow. Maar bovenal brengt Ilen Mer een eigen kijk naar voren en verpakt die in een unieke sound. Waar mogelijk wordt ze gesteund door vier getalenteerde bandleden, zodat de piano wordt begeleid door percussieve drums, bas, cello en gitaar, en allerlei andere voorwerpen die geluid maken. Als vijfkoppige band zet Ilen Mer een sfeer neer die tot de verbeelding spreekt.

Meer informatie over de band is te vinden op:
www.facebook.com/ilenmer
www.soundcloud.com/ilenmer

Zondag 5 januari 2014, Ilen Mer, Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, Westelbeers
14.30 u, zaal open 13.30 u
entree €8,--