Van 6 t/m 16 januari is Amy Speace op tour in Nederland. Ze begint in Bergen op zoom en doet ook o.a.Tilburg, Borger, Lage Vuursche en Eindhoven aan. De wieg van Amy Speace stond in Baltimore, Maryland maar na een flink aantal jaren in New Jersey te hebben doorgebracht is al weer enige tijd Nashville in Tennessee haar thuisbasis. En dat is best opmerkelijk want vermoedelijk zal dat Mekka van de countrymuziek niet zo heel veel voormalige Shakespeare-actrices herbergen. In het geval van Amy is dan ook sprake van een fikse carriere switch. Waar zij aanvankelijk op de bühne teksten van de oude Engelse schrijver declameerde, staat zij tegenwoordig op diezelfde planken om haar eigen, duidelijk door literaire grootheden beïnvloedde teksten te zingen. Die teksten, vaak voorzien van door Amy zelf bedachte melodietjes, zijn van een zodanige klasse dat zelfs een grootheid als Judy Collins onlangs een lied van Amy opnam (The World's Weight).

Als zangeres staat de voormalige actrice haar mannetje.  Al vanaf haar doorbraakplaat Songs For Bright Street in 2006 wordt in de pers vaak gerefereerd aan Lucinda Williams. Amy beschikt namelijk over eenzelfde fluwelen stemgeluid, met een van pijn doordrongen kartelrandje. Hoogtepunt in Amy's carriere is ongetwijfeld haar in de zomer van 2013 verschenen derde volwaardige album How To Sleep In A Stormy Boat. Maar ze maakte bovendien indruk in de drie shows waar ze in september vorig jaar het voorprogramma voor John Fullbright verzorgde. Haar stralende maar warme stem, sfeervol gitaarspel maar vooral de overtuigende presentatie en communicatie met het publiek deed uitzien naar meer.
Ter gelegenheid van deze tour wordt nu ook) haar EP Same Old Storm in Europa leverbaar (alleen digitaal, wel te koop bij haar concerten. Er staat ook een mooie soloversie op van The Sea and The Shore, dat op de partner-CD How To Sleep in duetvorm met John te horen is.

Tourdata januari 2014:
maandag 6 januari Bergen op Zoom Crossroads t Zwijnshoofd
woensdag 8 januari Amsterdam Paradiso
donderdag 9 januari Tilburg Paradox ChapelFolk
vrijdag 10 januari Borger Van Slag Roots On The Road
zaterdag 11 januari Lage Vuursche De Furs In The Woods
zondag 12 januari Aalsmeer Oude Veiling
maandag 13 januari Eindhoven Mr. Frits van Meurs presents
dinsdag 14 januari Leiden Qbus
donderdag 16 januari Terheijden Witte Kerkje Puur Wit