Op 24 januari zijn The Lasses te gast bij Folkclub Twente in Boekelo,  in februari en maart zijn ze ook nog te zien in Voorhout, Amsterdam en Huizen. Sophie ter Schure en Margot Limburg ontmoeten elkaar bij de ‘Backroom sessions’ in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Daar ontdekken ze hun gedeelde liefde voor het zingen van harmonieën en het vertellen van verhalen door muziek. Bovendien blijkt dat Sophies frisse, emotionele sopraan en Margots lichtheze alt elkaar bijzonder goed aanvullen.

In augustus 2012 nemen The Lasses een cd op, een combinatie van Schotse en Ierse traditonals aangevuld met hedendaagse folk. Sindsdien treden ze op in cafés, op festivals, op feestjes en bij intieme huiskamerconcertjes. Een optreden van The Lasses kan (en mag!) oppervlakkig beluisterd worden als mooie liedjes die prachtig tweestemmig ten gehore worden gebracht. Maar voor de betere luisteraar is het een emotionele minireis die voert langs verre landen, overleden of onmogelijke liefdes, mooie meisjes en heimwee naar bloemen of bergen.

Wie zijn The Lasses?
Lass Sophie (zang, gitaar, bodhrán) verloor haar hart aan de folkmuziek toen ze tijdens haar studie in het Schotse Edinburgh toevallig in een sessie terechtkwam in de beroemde folkpub The Royal Oak. Niet lang daarna zong en speelde ze er zelf. Terug in Nederland speelt ze regelmatig in café’s en folkclubs met de band Bound for the Waves, staat ze op grote festivals met Tinderbox en treedt ze op met The Lasses. Groot podium of huiskamer? Voor Sophie maakt het niet uit. Haar prachtige, ontroerende stem weet overal te boeien.??

Lass Margot (zang, gitaar, basgitaar, tin whistle) vormt al ruim 13 jaar samen met harpist Ed ten Hoedt het duo Sunflower. Jarenlang speelden zij hun Ierse en Schotse tunes in onder andere Nederland, Duitsland, Scandinavië en in Australië. Na vijf cd’s doet Sunflower het wat rustiger aan waardoor meer tijd is ontstaan voor nieuwe projecten. Zo zingt en speelt Margot tegenwoordig in sessieverband met allerlei muzikanten uit de (Ierse) folkscene en maakte ze met Eduard Milacic het country/folkalbum ‘Forever Young’. Met haar oorspronkelijke aanpak en gevoelige stem laat Margot eeuwenoude tradionals spreken alsof ze gisteren geschreven zijn.

Data:?

24 Jan 2014 - 20.30-22.00 - Folkclub Twente/Boekelo

09 Feb 2014 - 17.00-18.30 - Folkclub 't Soldaatje/Voorhout

13 Feb 2014 - 21.00-22.00 - Café 16CC/Amsterdam

27 Mar 2014 - 20.30-22.00 - De Boerderij/Huizen

Zie ook: http://thelasses.wordpress.com/