Op vrijdag 31 januari start een nieuw initiatief: Kempenfolkcafé. In CC Den Eijkholt in Luijksgestel spelen het Kempisch Volksorkest, Snurkende Schurken en The Boma Family. Na afloop is er de mogelijkheid voor een sessie.

Een nieuw maandelijks terugkerend muzikaal evenement in Den Eijkholt in Luijksgestel: het Kempenfolkcafé. Op deze avonden treden 3 verschillende bands op, zij brengen volksmuziek uit diverse streken en landen ten gehore. Later op de avond wordt er naar hartenlust geimproviseerd in Folksessies. Uit een van de optredende groepen wordt de beste gekozen voor een optreden op het Ploegfestival (30/31 augustus 2014, www.ploegfestival.nl) in Bergeijk.

Deze avonden beloven een echte muziekbeleving te worden met volksmuziek uit diverse landen en streken. Op deze eerste avond begint het Kempisch Volksorkest, zij begeleiden de Volksdansers uit de Weebosch.

Daarna komt de driekoppige instrumentale band Snurkende Schurken die voornamelijk Bretonse muziek maar daarnaast ook Vlaamse muziek en eigen stukken ten gehore brengt. De muzikanten zijn Gregor Swinkels (gitaar), David Cornelissen (mandoline, banjo en fluitjes) en Edwin Daemen (accordeon en mondharmonica).

En als derde kunt u genieten van een optreden van de Vlaamse band Boma Family met de schitterende muzikanten Tom Theuns, Wouter Vandenabeele en Gabor Humble, die vroeger samenspeelden in groepen zoals Dearest Companion, Humble Grumble, Think of One.

Na deze optredens wordt er naar hartenlust geïmproviseerd in Folksessies.

Vrijdag 31 januari 2014, Kempenfolkcafé in Den Eijkholt in Luijksgestel, met Kempisch Volksorkest, Snurkende Schurken en Boma Family.

Programma:
20:30 uur in de zaal en op het podium: Kempisch Volksorkest & Kempische Volksdansers.
21:15 uur in de foyer: Snurkende Schurken met bretons, vlaams en eigen werk instrumentaal.
22:00 uur op het podium: Boma Family

Entree: 10 euro, reserveren: www.deneijkholt.nl.

Noteer ook alvast 21 februari en 21 maart, want dan is het weer Kempenfolkcafé in den Eijkholt

Programmering en info (ook voor bands die zich willen aanmelden): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..