Sean Cannon (zanger van The Dubliners) komt met The Cannons op zaterdag 15 februari  in  De Haverkamp in Markelo.

Sean Cannon, zanger van de legendarische groep The Dubliners vormt al een aantal jaren samen met zijn twee zonen James (36) en Robert (30) een trio dat zich The Cannons noemt. Ze spelen een bijzonder aanstekelijke mix van folk en country.  In februari komen ze naar Nederland voor een korte tournee. Sean is inmiddels de zeven kruisjes gepasseerd, maar hij denk er niet aan om te stoppen met muziek. Sean Cannon verdiende zijn sporen dubbel en dwars in The Dubliners en die groep is dan ook een deel van zijn leven geworden. Hij volgde in 1983 Luke Kelly op, die kort daarna aan een hersentumor zou overlijden.

Beide zonen is muziek met de paplepel ingegoten. De muzikale smaak van Sean en beide zonen liep aanvankelijk nogal uiteen. Terwijl Sean zwoer bij folk en country, ging de voorkeur van zijn kroost meer uit naar bands als Guns 'N' Roses. Maar daarnaast stond ook Bob Dylan hoog in hun aanzien. Toen James en Robert the Pogues ontdekten, kwamen ze meer op de lijn van hun vader.  Naarmate de jongens ouder werden, gingen ze steeds vaker samenspelen.

James is daarnaast ook nog altijd op pad met zijn band The Sinners. Een formatie die het vooral goed doet in de Oost Europese landen. De band speelt een stevige vorm van elektrische  folkrock. The Cannons doen het wat minder heftig maar hun publiek lijkt alleen maar te groeien. In Duitsland is het trio erg populair maar ook uit Nederland komen steeds meer verzoeken. Als Sean Cannon niet met The Dubliners op tournee is probeert het trio zoveel mogelijk samen te spelen. 

Zaterdag 15 februari 2014 vanaf 20.30 uur in de grote zaal van De Haverkamp Markelo.
Zaal geopend vanaf 20.00 uur.
Sta en zitplaatsen, plaatsen reserveren is mogelijk
Kaarten zijn € 17,50 per stuk en te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 0547-361292