Naar aanleiding van het overlijden van Pete Seeger hebben Champagne Charlie en JP & the Seeger Session Band -beide bands zijn schatplichtig aan Seeger- de handen ineen geslagen om een gratis toegankelijk herdenkingsconcert te organiseren op 13 februari a.s. in De Spot in Middelburg.

Three Chords and the Truth
A Tribute to Pete Seeger (1919-2014)
Maandag 27 januari overleed Pete Seeger op 94 jarige leeftijd. Donderdag 13 februari brengen leden van JP & The Seeger Session Band en Champagne Charlie samen met een aantal bevriende muzikanten een eerbetoon aan de folk legende.
Pete Seeger was ervan overtuigd dat muziek de maatschappij kon veranderen. Hij was een scherp criticus van de Amerikaanse samenleving, door zijn politieke activisme kwam hij zelfs op de zwarte lijst te staan van communistenjager Joseph McCarthy. Zichzelf begeleidend op zijn onafscheidelijke banjo met de lange hals waarop hij de tekst “This machines surrounds hate and forces it to surrender” had geschilderd, bezong hij de misstanden in de wereld en verwierf zo de bijnaam “aartsvader van de folk”. Zelf geïnspireerd door Woody Guthrie en Leadbelly was hij op zijn beurt weer een voorbeeld voor o.a. Bob Dylan en Bruce Springsteen. Ook hier in Zeeland werden de nodige muzikanten door Seeger beïnvloed.  De leden van JP and the Seeger Session Band, bijvoorbeeld. En de mannen van Champagne Charlie. Met een aantal bevriende muzikanten brengen zij een gezamenlijk muziekprogramma waarin zij eer betonen aan een bevlogen en betrokken muzikant, die tot op hoge leeftijd  actief was en steeds weer nieuwe groepen jongeren kon inspireren met zijn muzikale kijk op de maatschappij.

Donderdag 13 februari 2014, A Tribute To Pete Seeger
20.30 uur
De Spot Middelburg
Toegang gratis