Eerder waren al enkele optredens in maart aangekondigd, maar de organisatie van Luxor Live heeft Clannad nu ook naar Musis Sacrum in Arnhem weten te halen, en wel op vrijdag 21 februari.

In september bracht de Ierse band Clannad rond de families Brennan en Duggan haar eerste studioalbum uit sinds 1998. Het Grammy winnende Landmarks was een voorlopig laatste wapenfeit. Eerder dit jaar bracht de band een live registratie uit. Ook bijzonder aan de totstandkoming van Nádúr is dat de vijf oorspronkelijke leden van de band voor het eerst sinds 1989 hebben samengewerkt in de studio.

Clannad brak wereldwijd door met het themanummer voor de film Harry's Game, in 1983. Dat nummer verscheen op het album Magical Ring. In 1985 werd er een duet opgenomen met Bono van U2. Het duet In A Lifetime verscheen op het album Macalla en werd een wereldwijd succes. Een ander hoogtepunt werd het album Legend, speciaal opgenomen als soundtrack voor de succesvolle televisieserie Robin of Sherwood. Het album Banba uit 1993 bevatte de hitsingle I Will Find You, dat als thema voor de film The Last of the Mohicans werd gebruikt. Voor het album Landmarks uit 1998 ontving Clannad een Grammy Award. In totaal verkocht de band tot nu toe meer dan vijftien miljoen albums.

Moya Brennan zang, harp
Ciarán Brennan bas, gitaar, keyboards, mandoline, zang
Pól Brennan fluit, whistles, gitaar, keyboards, bodhran, zang
Noel Duggan gitaar, zang
Padraig Duggan mandola, zang

Website: www.clannad.ie

Op 19 februari, twee dagen voordat de band naar Arnhem komt, mogen zij een Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen bij de uitreiking van de BBC Radio 2 Folk Awards.

21 februari 2014, Clannad in Musis Sacrum in Arnhem
Om 19:30 gaan de deuren open, entree €39,- Info en tickets via: www.luxorlive.nl.

Overige tourdata:
22 februari Bibelot Dordrecht
23 februari Arenbergschouwburg Antwerpen (B)
7 maart Stadsschouwburg Haarlem
8 maart Theater Markant Uden
9 maart De Meenthe Steenwijk