Van 7 t/m 30 maart is Pete Morton ‘The Singer of Hope’ met Urban Folk op reünietour in Nederland.

“Een stem die menigten aankan, een uitstraling die je niet kunt negeren, interessante verhalen, een eigen blik op de wereld en liedjes die blijven hangen.”
Dick Laning, De Stentor Zwolle

De charismatische Engelse folk singer-songwriter Pete Morton doet Nederland aan met een reünie-tour van het ijzersterke en in folkkringen legendarische eighties-trio Urban Folk.
Zanger/gitarist Pete Morton wordt hierin geflankeerd door niemand minder dan Roger Wilson (fiddle, gitaar en zang) en de meest gewilde muzikant van het Britse koninkrijk, Chris Parkinson (accordeon, trekharmonica en mondharmonica)!

Het wervelende geluid van de fiddle, accordeon en gitaar zijn het handelsmerk van Urban Folk. En dat in een mix van eigentijdse en traditionele akoestische muziek die al menig publiek van Borneo tot Brussel in vervoering bracht.

Pete zijn liedjes bestrijken thema’s uit het hele leven, van liefde tot politiek, van zeer persoonlijke verhalen tot wereldnieuws. Veel van zijn teksten zijn serieus en soms ook donker, maar er gloort altijd hoop aan de horizon!

Hij presenteert zijn nieuwe Cd The Frappin’ and Ramblin’ Pete Morton, met daarop een aantal krachtige songs zoals alleen Pete ze kan schrijven. Nieuwe ballads als The Journeyman en The love of you will never leave me staan in contrast met een aantal uptempo avontuurlijke songs zoals alleen Urban Folk ze kan brengen. Daarnaast worden uiteraard bekroonde klassiekers als Another Train, The Two Brothers en When We Sing Together niet vergeten.

Roger Wilson starttte, geïnspireerd door grote zanger/gitaristen uit zijn jeugd als Nic Jones en Martin Carthy al jong als soloartiest in het Britse folkcircuit. Zijn enthousiasme en veelzijdigheid leidde al snel naar een brede muzikale carrière. Hij maakte deel uit van The House Band, van het eigenzinnige strijkkwartet The Diabolo Strings' en van Urban Folk.
Chris Parkinson speelt muziek sinds zijn vijfde, begon met de mondharmonica, ging over naar de piano, gitaar, concertina, tin-whistle, trekharmonica, piano accordeon en toetsenborden en zelfs ook een tijdje de viool. Hij was de oprichter van The House Band en speelde bij en met vele anderen.

Tourschema maart 2014:
Vrijdag 7 maart /  Trouble Tree Folkconcerts, Koudekerk aan de Rijn / http://www.ttfolk.nl/
Zaterdag 8 maart / ‘t Zandgat (K&O), Katwijk aan Zee
Zondag 9 maart / Folk in the loune at Karin’s, Den Haag / http://www.folkintheloungeatkarins.nl/
Vrijdag 14 maart / Theater Landgraaf / http://www.theaterlandgraaf.nl/
Zaterdag 15 maart / The Stables, Boskoop / http://www.thestables.nl/
Zondag 16 maart / De Groene Zwaan, De Rijp http://www.degroenezwaan.nl/
Vrijdag 28 maart / Folk at Home, Tilburg http://www.folkathome.nl/
Zaterdag 29 maart / De Lantaern, Zevenaar / http://www.delantaern.nl/
Zondag 30 maart / Cultuurpodia Peel en Maas: Muzieksalon Thalia, Baarlo / https://www.facebook.com/events/440848179303760/