Op vrijdag 21 februari is er opnieuw een Kempenfolkcafé in Den Eijkholt in Luyksgestel, met optredens van , Adios Maestro Alfredo! en De Vliering.

Het Tilburgse ensemble opent het programma. Dit muziekgezelschap laat zich met liefde inspireren door de ritmes van de Europese traditionele dansmuziek. Daarmee maakt dit hechte trio gelaagde, nieuwe wereldmuziek. De muzikanten slepen elkaar mee in weidse muzikale landschappen van waaruit hun muziek maar één kant uit kan: naar het publiek. Heerlijk om op te dansen en om bij weg te dromen…..
Té is opgericht in 2011 en speelde op Festival Mundial, Folkwoods en op vele folkbals in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië en Frankrijk en afgelopen zomer toerden ze door Canada. In deze internationale smeltkroes van muziekstijlen hebben ze veel inspiratie opgedaan, wat u ongetwijfeld terug zult horen in hun optreden van vanavond!
Bezetting: Niek van Uden: accordeon, Conny Essbach: klarinet, Sander van der Schaaf: gitaar en davul.

Vervolgens kunt u genieten van de groep Adios Maestro Alfredo! De naam van het kwartet verwijst naar de in 2010 overleden fameuze Argentijnse bandoneonspeler Alfredo Marcucci.
Alle musici hebben met Alfredo samengespeeld, maar in het bijzonder gitarist, zanger Juan Masondo. Hij speelde meer dan 25 jaar samen met hem. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Argentijnse muziek; Tango natuurlijk, maar ook: zamba, milonga, chacarera en andere meeslepende ritmes. De traditie van Juan, de sprankelende harp van Jopie, de altijd verrassende improvisatie- inbreng van Koen , het meeslepende bandoneonspel van Dick samen met de stemmen waarvan de timbres zich wonderschoon vermengen staan garant voor een bijzondere uitvoering van deze muziek. Warme muziek in gure tijden. Bezetting: Juan Masondo: zang & gitaar, Jopie Jonkers: zang & harp, Koen de Cauter: gitaar, zang & sopraansaxofoon en Dick van der Harst: bandoneon.

Het programma wordt afgesloten door de band De Vliering. De 5 muzikanten komen uit heel verschillende muzikale hoeken: van folk tot jazz, van heavy metal tot kleinkunst. Uit de tekst blijkt een voorliefde voor sterke Nederlandse taal met grote woorden en kleine poetische kanttekeningen. Bezetting: Wouter Kuyper: trekharmonica, doedelzak, fluit, Ruud Verschoor: gitaar, mandoline, Ronald van Luijk: gitaar, contrabas, Kees Komen: drums, Helga Buitelaar: zang, fluit, tekst.

Na afloop van de optredens kan er naar hartenlust worden geïmproviseerd in Folksessies.

Vrijdag 21 februari 2014, Kempenfolkcafé met Té, Adios Maestro Alfredo! en De Vliering in Den Eikholt in Luyksgestel.
Aanvang 20.30 uur; entree €10,00
Reserveren: www.deneijkholt.nl