Het Vlielandse folkduo Drijfhout presenteert op zaterdag 8 maart een nieuwe cd, natuurlijk in Podium Vlieland. Dwalen en Struinen is de titel van het nieuwe werk. Maar liefst twee jaar werkte Drijfhout aan deze nieuwe plaat. Als altijd vormen verhalen van het eiland en traditionele maritieme muziek de basis voor het repertoire van deze cd. “Vlielanders zijn altijd een volk geweest van dwalen en struinen,” zo vertelt Nils Koster van Drijfhout. “Of het nu de kapiteins waren die in de 18 eeuw op walvisjacht gingen, Willen de Vlamingh die Australië verkende of de jutters die langs het strand struinen naar bruikbare spullen.”
Op deze cd komen deze onderwerpen voorbij. Zo staat er een lied op over de gebeurtenissen uit 1993, toen er twee zeecontainers met sigaretten op Vlieland aanspoelden.

Maar Drijfhout dwaalt op deze cd verder terug in de tijd en heeft heel wat archieven af gestruind. Zo vonden ze een oud manuscript uit 1864 van de Friese speelman Andries Kiers. Veel muziek die hij in zijn manuscript optekende kennen we op de eilanden nog van de ouderwetse dansgroepen. Het manuscript is een bron van inspiratie voor Drijfhout. Maar de heren gaan nog verder terug in de tijd. Oude zeemansdansen die ooit ook op Vlieland gedanst moeten zijn. Een lied uit 1779 over de Amerikaanse  vrijbuiter Paul Jones, die met buitgemaakte Engelse oorlogsschepen het wad op zeilde en daarmee Nederland in grote problemen bracht. Oude werkliederen waarop matrozen aan boord vroeger het zware werk verrichten.  Verhalen, het verleden, het gevoel van het eiland, de wadden, de wereldzeeën gevat in muziek staat op deze cd.
Van deze muziek en de verhalen achter deze liedjes heeft Drijfhout een muziektheatervoorstelling gemaakt. Ze spelen deze voorstelling (bijna) wekelijks in Podium Vlieland

De cd presentatie vind plaats op 8 maart 2014 om 20.00 uur in Podium Vlieland. Toegang is gratis, maar i.v.m. met beperkte aantal plaatsen is het wenselijk aan te melden per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De cd Dwalen en Struinen is verkrijgbaar via de website van Drijfhout, en vanaf 8 maart via diverse souvenir winkels op Vlieland en te downloaden via iTunes.