Op dinsdagavond 11 maart speelt de Amerikaanse folkzangeres Caroline Herring bij Folk in de Wâlden op Stania State te Oentsjerk.

Texas is de thuisbasis voor veel singer/songwriters van wereldklasse. Ook Caroline Herring woont er. Met haar gevoelige liedjes en warme stem pakt ze de luisteraar bij zijn lurven en zorgt voor kippenvel van kruin tot tenen. Recensenten steken mondiaal dan ook de loftrompet over deze uit Mississippi afkomstige zangeres die soms doet denken aan de grande dame van de Amerikaanse folkbeweging Joan Baez. Innemende en wonderschone liedjes waaruit haar liefde voor het leven en de mensen blijkt. Sinds begin van deze eeuw heeft ze acht CD's gemaakt, de een nog mooier dan de andere. Haar vijfde: 'Camilla' is vorig jaar uitgekomen. De alternatieve country van haar eerste platen heeft hier grotendeels plaats gemaakt voor het soort folk dat staat in de traditie van zangeressen als Joni Mitchell en Kate Wolf. Caroline Herring vertolkt een mix van eigen liedjes en liedjes van anderen, waaronder Cactus van Joni Mitchell en True Colors, bekend van Cyndi Lauper in 'Golden Apples of the Sun'. Vanaf de eerste gezongen woorden word je getroffen door de kracht van haar stem. In het hoge register heeft haar stem een aangename neiging tot overslaan, in het lage register klinkt deze zwoel en hees. De poëzie heeft Caroline Herring steeds onmiskenbaar geïnspireerd. Sommige songs zijn gebaseerd op gedichten van William Butler Yeats en Pablo Neruda en ook haar eigen songteksten hebben poëtische trekken. Caroline Herring gelooft in de kracht van de natuur en verschillende liedjes getuigen hiervan. Mooiste voorbeeld hiervan is Tales Of The Islander, dat is gewijd aan de regionaal bekende kunstenaar/naturalist Walter Anderson. De liedjes zijn uiterst sober gearrangeerd: een zangeres met haar gitaar, hier en daar terzijde gestaan door een andere gitaar, banjo of piano. Recent heeft ze een album uitgebracht met liedjes voor kinderen: 'Little House Songs'. Caroline Herring is zo'n artiest die die tot je doordringt.

Dinsdag 11 maart 2014, Caroline Herring bij Folk in de Wâlden op Stania State Oentsjerk
Aanvang 20.30 u - entree 15 euro - reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 058-2562736

Kijk ook eens op  www.folkindewalden.nl.