Op zondag 9 maart is er een optreden van de Schotse formatie Beggars Row in De Cultuurboerderij in Westelbeers, vrijdag 14 maart doen ze Folkclub Twente in Boekelo aan. De optredens maken deel uit van de afscheidstournee van de groep.

Beggars Row is opgericht in 1998 in Schotland. Al vanaf het prille begin toert de band over de hele wereld en speelt zowel op festivals als radio, tv en in theaters. Gekleed in Schotse Kilt en plaid verzorgen ze met veel energie en humor een onvergetelijke show, waarbij ze niet aarzelen zich tussen het publiek te begeven. De liefde voor Ierse muziek is bij Bob Ferguson begonnen door de muziek van The Dubliners, The Corries en The Clancy Brothers. Voordat Neil Nicholson zich op de Keltische muziek stortte, was hij al op zijn veertiende levensjaar professioneel bezig met vooral muziek in het cabaretgenre. Beggars Row toert al jaren door Europa en treedt niet alleen op in zalen maar ook op grote folkfestivals. Hun grootste succes was een optreden in Moskou voor 6500 personen.

Beggars Row

In traditionele kleding (quilt en plaid) brengt Beggars Row naast bekende Schotse en Ierse traditionals ook eigen nummers ten gehore, daarbij uitgerust met viool, gitaar, mandoline, percussie-instrumenten en doedelzak. Met enthousiasme weet deze muziekgroep het publiek mee te slepen naar een climax die uitgroeit tot een waar Keltisch feest. De band heeft inmiddels de reputatie dat het publiek meerdere toegiften weet te krijgen ofwel weet ‘af te dwingen’. Bij een concert is het is zelfs tot maar liefst zes toegiften gekomen vanwege het onverzadigbare publiek. Na een succesvol optreden in Friesland (2001) speelde de band regelmatig in Denemarken op het Skagen Festival en andere festivals/concerten in Noorwegen, België, Ierland, Engeland, Wales, Israël en de Verenigde Staten.

Bezetting:
Bob Ferguson - lead zang, gitaar, fluit
Neil Nicholson - lead zang, keyboard, gitaar, mandoline
David Ritchie - great highland bagpipes, basgitaar, zang
Farquhar MacDonald - viool en bagpipes
Ricky Murray - djembe, bodhrán

Reserveren voor deze concerten wordt aangeraden, temeer daar dit jammergenoeg de afscheidstournee van de groep is en het dus een van de laatste kansen is om ze live te zien.

Concerten Beggars Row:
Zondag 9 maart 2014
Aanvang 14.30 u,     zaal open 13.30 u
Entree €12,50 v.v.k.  / a.d. kassa €15,--  Graag reserveren.

De Cultuurboerderij, Voldijnseweg 8, 5091 KK Westelbeers,
tel 0135142653 / 0640409337?
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.cultuurboerderij.nl

Vrijdag 14 maart2014
Aanvang 20.30 uur
Entree 14 Euro . Donateurs en Studenten: 11 Euro.
Reserveren: via website www.folkclub.nl of bel 053-4766283 of 06-53873390
Theater De Buren, Beckumerstraat, Boekelo