Bij de 3e editie van het KempenFolkCafé op vrijdagavond 21 maart 2014 in CC Den Eijkholt te Luyksgestel zijn er optredens van Lirio, De Verenigde Volksmuzikanten en Trio Dhoore. Er mag gedanst worden!

De avond wordt geopend door de groep Lirio. Dit Nederlandse trio heeft met de warme sound van hun akoestische instrumenten het muzikale hart op de juiste plaats. Lirio geeft een eigen draai aan traditionele Europese dansmuziek. Wouter Kuyper: accordeon en doedelzak, Sander van der Schaaf: gitaar en Gerdien Smit: viool.
Daarna is het podium voor De Verenigde Volksmuzikanten, ‘n samenwerking van verschillende muzikanten die al langere tijd fanatiek met verschillende vormen van volksmuziek bezig zijn. Van meerstemmige samenzang tot opzwepende dansmuziek, er is van alles mogelijk… In Luyksgestel bestaat de bezetting uit: Roeland Uitdewilligen: percussie, Luc Plompen: zang, gitaar, Sander van der Schaaf: gitaar, David Cornelissen: fluitjes, mandoline en zang en Edwin Daemen: mondharmonica en accordeon.
En tot slot treden voor u op de Vlaamse broers Koen (draailier) Ward (gitaar en mandoline) en Hartwin Dhoore (diatonische accordeon en doedelzak) onder de naam Trio Dhoore. Zij brengen instrumentale balfolkmuziek van eigen makelij geïnspireerd op traditionele muziek uit de lage landen en ritmes uit de Vlaamse en centrum-Franse baltraditie.
Het belooft dus een avond vol prachtige muziek te worden die uitnodigt om dansend de lente in te gaan!

kempenfolkcafé, maart 2014

Tijdschema:

20:30 uur Balfolk met LIRIO

21:30 uur De Verenigde Volksmuzikanten

22:30 uur Trio Dhoore

Daarna folksessie in de foyer van CC Den Eijkholt in Luyksgestel.

Zie ook: www.deneijkholt.nl.