De Italiaanse muzikant Michele Gazich treedt 9 mei op in het Prinsentheater in Groningen. Michele Gazich (www.michelegazich.it) is een Italiaanse muzikant, songwriter, componist en producer. Hij heeft een herkenbare, persoonlijke stijl van optreden met z'n viool, altviool en keyboard. In april/mei maakt hij een tournee door Europa om z’n nieuwe cd te presenteren: “A Tale of Sea and Blood”. Hij wordt hierin bijgestaan door Marco Lamberti (klassieke en akoestische gitaar, bouzouki, backing vocals en keyboard; https://www.youtube.com/watch?v=RbhD4OPj8aE)

Michele Gazich heeft in Italië en daarbuiten veel succes. Hij heeft als muzikant maar ook als producer een grote internationale reputatie. Hij studeerde af in Turijn aan het Conservatorio di Musica Giuseppe Verdi en speelde in orkesten en kamermuziekensembles over de hele wereld. In de jaren '90 verliet hij de klassieke muziek scene en werd een professor aan de universiteit en gaf cursussen over muziek en poëzie.

Vanaf 1992 begeleidde hij (en nam een groot aantal albums op met) vele bekende Amerikaanse folk en blues artiesten als Eric Andersen, Mary Gauthier, John Hammond, Mark Olson (The Jayhawks), Tom Russell, Michelle Shocked en Victoria Williams.

Ook componeerde hij muziek voor het theater, bijvoorbeeld "Il Sogno del Fuoco" (1998), geproduceerd door de Piccolo Teatro di Milano/Teatro d'Europa en "Elogio della Follia" (2001), "Un Cantico" (2007). Hij speelde op de soundtrack van de film "Le ragioni dell'aragosta" (2007) door Sabina Guzzanti.

In Italië werkte hij o.a. samen met de Italiaanse zanger/songwriter Massimo Bubola en produceerde twee albums voor Luigi Maieron: "Si VIF" (2002) en "Une Primavere" (2007) en speelde op "Rolling Live" (2 CD + DVD, 2010) en "Folkrock" (2012) samen met Massimo Priviero. Hij speelde ook op het album "Il cil da l' Irlande" (2003) van La Sedon Salvadie, samen met The Chieftains en Carlos Nuñez.

Michele Gazich heeft ook zelf verschillende CDs opgenomen en een DVD/CD-box "Verso Damasco".

Voorproefjes:
Venezia 1948
Fiume Verticale (met Barachetti/Ruggeri)
Shekinah

Concert: Michele Gazich (songwriter/componist/producer, Italië), Prinsentheater, Groningen, vrijdag 9 mei, 2014, 20.30 uur
(http://www.theaterwerkplaatsgroningen.nl/agenda/2014/05/)