Van 9 t/m 18 april toeren The Webb Sisters door Nederland, zij spelen in Eindhoven, Groningen, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen.

In april komen The Webb Sisters terug naar Nederland. Tussen 9 en 18 april zal het folk-pop duo, bestaande uit de zangeressen en multi-instrumentalisten Charley Webb en Hattie Webb, een zestal shows spelen. In 2012 waren de Britse zussen nog te zien tijdens Eurosonic en hun eigen succesvolle clubtour ter promotie van hun toen verschenen album ‘Savages’.

Al op jonge leeftijd was het voor Charley en Hattie een uitgemaakte zaak; het nastreven van een muzikale carriere. En gewapend met hun fenomenale (samen)zang en prachtige instrumentspel (o.a. harp, mandoline, klarinet, piano), bleek dit gauw uitstekend uit te pakken en een schot in de roos te zijn.

Dit resulteerde tot dusverre in drie albums, vier EP’s, een groot aantal bijzondere optredens voor o.a. Queen Elizabeth en met Richard Thompson, Jamie Cullum, Gotye, Rufus Wainwright e.a., maar vooral ook de succesvolle samenwerking met Leonard Cohen als achtergrondzangeressen, die hen extra bekendheid en waardering opleverde. Intussen zijn The Webb Sisters druk aan het schrijven voor hun vierde plaat.

Meer informatie over The Webb Sisters is te vinden op www.thewebbsisters.com.

Tourdata april 2014:

09 april: Eindhoven, De Kapel

11 april: Groningen, Grand Theatre (kleine zaal)

12 april: Utrecht, Tivoli Spiegelbar

13 april: Amsterdam, People’s Place

17 april: Rotterdam, Lantaren/Venster

18 april: Nijmegen, Lux

Kaarten zijn direct te bestellen via de websites van de podia.