Songs From The Heart presenteert op donderdag 17 april: Rambling Boys - Riding In Folkland, A Tribute to Ramblin’ Jack Elliott & Derroll Adams in De Sot in Middelburg.

Zanger-gitarist Ramblin’ Jack Elliott (1931) werd geïnspireerd door Woody Guthrie en was op zijn beurt een groot voorbeeld voor Bob Dylan. Banjo-picker en folksinger Derroll Adams (1925-2000) had als handelsmerk een opvallend diep stemgeluid. Ze ontmoeten elkaar als straatmuzikanten aan de Amerikaanse westkust en begonnen een muzikaal samenwerkingsverband. Eind jaren vijftig brachten zij hun aanstekelijke folkmuziek naar Engeland en sloten naadloos aan bij de skiffle rage en stonden aan de wieg van de “folk boom”.  Daarnaast hadden ze veel invloed op het vroege werk van o.a. Donovan, Ralph McTell en Hans Theessink.  Elliott keerde terug naar de USA en maakte onder andere deel uit van Bob Dylan’s Rolling Thunder Revue”, Adams vestigde zich in België om daar te schilderen en muziek te maken. Hij overleed in 2000 in Antwerpen.
Tijdens deze editie van Songs From The Heart spelen en zingen Zeeuwse en Vlaamse muzikanten hun favoriete songs van deze twee folkiconen.

De Spot Middelburg
17 April 2014
Aanvang 20.30 uur
Toegang gratis