Folkpodium Roots aan de Zaan in Serah Artisan in Zaandam heeft nog een paar mooie concerten op het programma: Allan Taylor op zaterdag 24 mei, O’Hooley & Tidow op zondag 22 juni (met Fred Piek als support) en op donderdag 10 juli is Larkin Poe er te gast.

Programma:

zaterdag 24 mei 2014 aanvang 20:15 uur
Allan Taylor
Al vijf decennia reist Allan Taylor als een eigentijdse troubadour de wereld rond. Hij schrijft zijn songs in bars en hotelkamers, naar het echte leven, songs voor de lost souls, de eenzamen en de onbekende helden van deze wereld – allen vinden ze een plek in Taylor’s songs. Ze gaan veelal over mensen die hun eigen weg gaan in het leven en hun eigen dromen volgen; de songs zijn mystiek en melancholisch.
Allan Taylor is één van de meest gerespecteerde singer-songwriters, én gitaristen van zijn tijd. Eigenlijk moet de luisteraar zich steeds opnieuw voornemen of hij dit keer naar de tekst, dan wel naar de begeleiding zal luisteren. Het is een waar genot om te luisteren naar zijn lage, diep donkerbruine stem; je haar gaat er recht van overeind staan. Dit is het enige concert van Allan Taylor in Nederland dit jaar.

‘Allan is one of the key songwriters of our time, a true professional as much respected by fellow-musicians as by his loyal audiences’ - Roots magazine

Toegang € 15,00 (leden € 10,00 – kinderen halve prijs)

http://www.allantaylor.com/

Zondag 22 juni 2014 aanvang 15:30 uur
O’Hooley & Tidow

voorprogramma: Fred Piek
In Engeland kunnen O’Hooley & Tidow inmiddels rekenen op volle zalen, nu in Zaandam hun debuut op Nederlandse bodem. Ze hebben inmiddels drie albums op hun naam staan, Silent June (2010), The Fragile (2012) en het dit jaar uitgebrachte The Hum, en werden uitgeroepen tot beste act van het gerenommeerde Cambridge Folk Festival 2012; ze waren bovendien finalisten voor de 2013 BBC Radio 2 Folk Awards als ‘Beste Duo’.
Belinda O’Hooley (zang, piano) maakte eerder deel uit van Rachel Unthank & The Winterset (de voorloper vanThe Unthanks) en speelt niet voor niets momenteel in het trio van de levende legende Nic Jones; samen met zangeres Heidi Tidow wordt een prachtige chamber folk neergezet, met een repertoire dat zowel zelfgeschreven is als uit de traditie put, met fraaie songs over liefde en verlies, maar ook over uiteenlopende zaken als de tragiek van ouden van dagen en het milieuproblematiek, en alles ertussenin – in donkere of juist humoristische folk tales, met harmonieuze zang en mooie pianobegeleiding, Belinda en Heidi zetten een stijlvol prachtconcert neer.

“Brilliant lyrics and beautiful melodies…The Fragile is a must-buy” – The Independent

http://ohooleyandtidow.com/

Het voorprogramma zal worden verzorgd door niemand minder dan Fred Piek (ex-Fungus, ex-Amazing Stroopwafels).

Na afloop van het concert kan er voor € 15.00 per persoon aangeschoven worden bij een Indisch buffet verzorgd door De Keuken van Von. Indien diner gewenst is, geef dat dan bij reserveren dan s.v.p. even aan.
Toegang € 7,50 (leden gratis – kinderen halve prijs)(excl. buffet)

Donderdag 10 juli 2014 aanvang 20:15 uur
Larkin Poe
Larkin Poe is een uit Georgia, USA afkomstige band rond de soul singin’ swampadelic songwriting sisters Rebecca en Megan Lovell, die eerder opvielen als 2/3 deel van The Lovell Sisters, die voornamelijk in bluegrass grossierden. Larkin Poe is echter een stuk breder dan dat: rootsrock, folkrocksoul, bluegrasspop, hoe geef je dat beestje een naam? Ze zijn nog jong (respectievelijk 22 en 24), maar ze leven en ademen muziek, en hebben een enorme ervaring op podia in de USA en in Europa. In 2011 koos Elvis Costello Larkin Poe hoogstpersoonlijk uit als support act en als zodanig traden ze een aantal keren in Nederland op, maar: enkel als voorprogramma, niet op eigen kracht. Onlangs nog traden ze met Costello op op Neil Young’s Bridge Benefit.
Hier in Europa hebben ze in Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen al een flinke fanschare, maar in Nederland moet dit nog groeien. Dit is het enige optreden van deze groep in Nederland.
Naast frontdames Rebecca en Megan Lovell (respectievelijk mandoline/gitaar/viool/leadzang en lapsteel/keyboards/zang) bestaat Larkin Poe uit Robby Handley (bas/keyboards/zang), Marlon Patton (drums) en Brandon Bush (keyboards).

“The girls fill the room with their talent in its purest form. It’s enough to melt icebergs” – Western Mail
Toegang € 18,00 (leden € 12,00 – kinderen halve prijs)

http://www.larkinpoe.com

In september zijn er nog optredens van Ad Vanderveen & The O'Neils ((13 september) en Fairport Convention (op 27 september, dit is UITVERKOCHT!)

Voor meer info kijk op: http://rootsaandezaan.nl. Wil je reserveren, dan kan dat telefonisch: 075-6122094 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..